TPS solmi viisi uutta pelaajasopimusta

26.03.2014 23:06

Veikkausliigakauteen 2014 valmistautuva TPS on vahvistanut rivejään viidellä tuoreella pelaajasopimuksella. TPS kiinnitti kolme nuorta omaa kasvattiaan, yhden paluumuuttajan sekä yhden täysin uuden vahvistuksen.

Keskikenttäpelaaja Jesper Brechtel saapuu TPS:ään saksalaisesta Karlsruher SC:stä. 20-vuotias Brechtel ei ole Suomen kansalaisuudestaan huolimatta pelannut koskaan aikaisemmin Suomessa. Hän on tuttu pelaaja TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaiselle alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Brechtel pelasi ensimmäisen maaottelunsa Pikkuhuuhkajissa Norjaa vastaan kesäkuussa 2013. Brechtelin sopimus kattaa kauden 2014.

TPS:n omista kasvateista yhden kauden kattavan sopimuksen solmivat maalivahti Arnold Uschanoff sekä keskikenttäpelaajat Jonni Peräaho ja Santeri Peltola. 20-vuotias Uschanoff on saanut tänä vuonna torjuntavastuuta edustusjoukkueen riveissä jo Suomen Cupissa ja Liigacupissa. Hän edusti viime kaudella pääasiassa TPS:n A-poikien joukkuetta ja oli voittamassa SM-kultaa. Uudestakaupungista Tepsiin jo nuorena poikana siirtynyt nyt 19-vuotias Peräaho voitti viime kaudella myös A-poikien SM-kultaa joukkueen kapteenina. 20-vuotias Peltola edusti puolestaan viime kaudella Kakkosen tasolla TPS:n yhteistyöseura ÅIFK:ta.

Igor Jovanovic palaa TPS-nuttuun neljän vuoden tauon jälkeen. 24-vuotias Jovanovic pelasi kausina 2009 ja -10 yhteensä 25 ottelua Veikkausliigassa. Hän voitti TPS-kausinaan kaksi SM-pronssia sekä Suomen Cupin. Viime kauden tämä Saksan passin omaava puolustaja pelasi FF Jaron riveissä. Jovanovicin sopimus kattaa toistaiseksi kesäkuun 2014 loppuun asti ja hänen tilannettaan tarkastellaan sen jälkeen uudestaan.