TPS sai positiivisen startin kaudelle 2017 (kooste)

TPS avasi kilpailukauden 2017 kohtaamalla Respect Suomen Cupin D-alkulohkon avauskierroksella Pallo-Iirot Kupittaan vitoskentällä. TPS vei perjantai-illan ottelun nimiinsä selkeästi lukemin 5-0. Palloseura ratkaisi ottelun ensimmäisen puoliajan lopulla iskemällä parin minuutin välein 2-0- ja 3-0-maalit.

Päävalmentaja Mika Laurikainen nimesi avauskokoonpanoon viime kauden runkopelaajien lisäksi A-nuorista nostetut Otto Schultzin, Jami Siirtolan ja Joni Mäkisen. Lisäksi kanadalaismaalivahti Jonathan Viscosi pelasi ensimmäisen ottelunsa TPS-paidassa. Paluun TPS-paitaan tehnyt Mika Ääritalo juoksi ottelun toisella puoliajalla kentälle.

TPS ja Pallo-Iirot esittivät avointa jalkapalloa, eivätkä Kolmosen tasolla pelaavat raumalaiset lähteneet vain varjelemaan omaa maaliaan. TPS piti ymmärrettävästi enemmän palloa ja hallitsi alusta alkaen peliä. TPS aktiivisuus tuotti tulosta 13. minuutin kohdalla. Ilari Mettälä ja Mikko Hyyrynen kuvioivat yhdessä jälkimmäisen vapaaksi ja maalitekoon. Niinpä 39-vuotias TPS-legenda kirjautti nimensä kaikkien aikojen ensimmäiseksi Respect Suomen Cupin lohkovaiheen maalintekijäksi.

TPS pommitti myös avausmaalin jälkeen Pallo-Iirojen maalia, mutta seuraavat onnistumiset osuivat ensimmäisen puoliajan lopulle. Jani Virtanen ampui 40. minuutin kohdalla kierteisen ja ovelan vapaapotkun maalivahti Panu Eraman käsien kautta sisään. Virtanen taituroi maalin edestä myös joukkueensa 3-0-osuman juuri ennen taukovihellystä.

Ottelun toisella puoliajalla TPS:n lentokelit jatkuivat. Pallo-Iirojen puolustus rikkoi toisen puoliajan alussa rangaistusalueen sisällä ja Ilari Mettälä pamautti pallon pilkulta sisään ottelun 54. minuutin kohdalla. Mettälä oli valppeilla myös 68. minuutin kohdalla täräyttämällä taululle jo 5-0.

TPS olisi voinut paremmalla painaa lopussa vielä pari rysää lisää, mutta myös Pallo-Iiroilla oli hyvä kavennuspaikka. Liigakokemusta nuoreen raumalaisjoukkueeseen tuova Eetu Kaipio lähetti vaarallisen vapaapotkun muurin yli kohti TPS-maalin vasenta alakulmaa, mutta Viscosi venyi loistavasti pallon eteen.

TPS-luotsi Mika Laurikainen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin kauden ensimmäisessä kilpailullisessa pelissä. Myös uuden maalivahdin, Jonathan Viscosin, otteet vakuuttivat.

– Jonathanilla ei ollut paljon hommia, mutta kaikki ne mitä oli, hän hoiteli varmasti. Hän on muutenkin sopeutunut nopeasti joukkueeseen. Olen tyytyväinen, että Pallo-Iirot lähti pelaamaan avoimesti ja pääsimme toteuttamaan esimerkiksi prässipeliämme kunnolla. Tämä oli kaikin puolin ehjä esitys meiltä ja pelaajat tekivät tinkimättä niitä asioita, mitä oli etukäteen sovittu. Meiltä oli tänään vielä monta runkopelaajaa poissa, mutta nuoret uudet pelaajamme kantoivat vastuunsa ihan hienosti, Laurikainen kiitteli.