TPS saalisti tasapelipisteen Helsingistä

Veikkausliiga ampaisi tänään täyteen vauhtiin välittömästi, kun EM-kisojen välieräjoukkueet saatiin selville Juhannuksen aikana. Tappioputkensa viime keskiviikkona katkaisseen TPS:n haaste oli heti sieltä kaikkein hurjimmasta päästä, eli HJK:n vieraaksi Helsinkiin. Hienosti TPS:n tämän tulikokeen kuitenkin selvitti, sillä HJK koki tämän kauden ensimmäisen pistemenetyksensä kotikentällään. Enemmänkin oli tarjolla, mutta pisteet jaettiin kuitenkin lukemin 0-0.

TPS pilkkoi Klubin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Paavo Nurmella huhtikuussa lukemin 3-1, mutta tällä kertaa lähdettiin kyllä liikenteeseen isäntien tahdissa. HJK pyöritti palloa kiihkeästi ensiminuutit ja prässäsi aggressiivisesti ylhäältä, mutta Klubin pahimmat alkuhöyryt saatiin kuitenkin puhallettua pois ilman takaiskuja.

12. minuutin kohdalla syntyi ensimmäinen mainittavampi tilanne, kun Klubin alkukauden komeetta Joel Pohjanpalo pääsi kääntämään rankkarialueelta, mutta Henrik Moisander koppasi pallon TPS:n maalinsuulla varmasti. Pohjanpalo pääsi tälläämään paria minuuttia myöhemmin keskeltä Demba Savagen vasemman laidan tarjoilusta, mutta Pohjanpalon lataama pallo painui selkeästi yli.

Klubi painoi siis alun kuin vimmattu, mutta kenttätapahtumat alkoivat hieman tasoittumaan parinkympin kohdalla. Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Mika Ääritalo meinasi pujahtaa Toni Kolehmaisen pystysyötöstä Klubi-pakistolta karkuun, mutta hänet tempaistiin nurin. Rikettä ei kuitenkaan tuomittu.

Hetki tästä ja taas oli säpinää toisessa päässä. TPS-toppari Jani Tanska paini Akseli Pelvaksen kanssa aivan rankkarialueen rajalla ja tilanne näytti lipuvan ohi, kunnes Klubille tuomittiin kuitenkin viiveellä vapari. Pelvaksen läheltä ampuma vapari ei aiheuttanut kuitenkaan suurempia sydämentykytyksiä.

TPS:n avausmaali oli noin 40 sentin päässä puolen tunnin tunnilla. Kennedy Eriba porhalsi päättäväisesti oikeaa laitaa pitkin ja laittoi mainion keskityksen luukulle. Ääritalo puski voimalla, mutta pallo sai hieman liikaa kierrettä lipuen vasemman tolpan juuresta ohi. Hieman tästä ja Kolehmainen pisti jälleen loistavan piston pystyyn, mutta Aleksi Ristola oli livahtanut niukasti paitsioon.

Ensimmäisen puoliajan lopussa TPS:n terävämpi vaihe taas hiipui ja pallonhallinta oli taas vahvasti Klubin hallussa. Klubi tuli nyt vahvasti myös Sebastian Mannströmin ja oikean laidan kautta, mutta Tepsi kuitenkin selvisi takaiskuitta tauolle.

– Meidän pitää pyrkiä olemaan enemmän pallossa kiinni toisella puoliajalla. Ja kun niitä paikkoja tulee, niin pitää saada tehoja, koska ei täällä niitä koskaan paikkoja liikoja tule, TPS-kippari Toni Kolehmainen suunnitteli toisen puoliajan reseptiksi.

Oikeassahan se Kolehmainen oli, sillä TPS tuli toiselle puoliajalle kuin salama ja pallollinen peli parani rutkasti.

Ensin Petteri Pennanen kiidätti tarkan kierteisen ulkosyrjäsyötön, mutta Ääritalo ei saanut kunnon tuntumaa pallo lipsahti karkuun. Heti perään Ristola prässäsi Tuomas Kansikkaan huolimattoman syötön väliin päädysssä, mutta Eriba juoksi Pennaselle tarjotun syötön väliin ja tilanne kuivui käsiin. Pennanen porhalsi vielä hetkeä myöhemmin oikealta laidalta läpi ja
latasi lujaa, mutta Ville Wallén sai näppinsä väliin.

Klubi lamaantui Tepsin rajusta alusta, mutta pääsi tunnin kohdalla taas otteluun mukaan. Sen muutamissa laukauksissa ja ohjauksissa ei ollut kuitenkaan mitään osoitetta. Tai sitten ajauduttiin liian ahtaaseen tilaan. Klubi jyskytti näyttävästi, mutta tehottomasti.

Reilun 70. minuutin kohdalla TPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta vasemmalta, mutta Wallén nyrkkeili Pennasen keskityksen ulos. Minuutti tästä ja TPS sai vaparin vieläkin paremmasta paikasta, aivan rankkarialueen rajalta. Kolehmainen nosti pallon muurin yli aivan yläriman alapuolelle, mutta jälleen oli Wallén näppeineen välissä.

85. minuutin kohdalla Pennanen syöksyi tuttuun tyyliinsä rankkarialueelle, mutta Kansikas riuhtaisi hänet nurin pilkun arvoisesti. Pallo taas siis pilkulle, ja vetämään tällä kertaa Jaakko Nyberg. Hänen vetonsa lähti oikealle, mutta Wallén venyi kuin venyikin pallon eteen. HJK iski välittömästi ja lujaa vastaan. Mannström keskitti, Pohjanpalo puski, mutta Moisander pelasi.

Ottelun viimeiset minuutit sahattiin päästä päähän ja myös sitä voittomaalia jahdattiin tosissaan. Kaikkien tapahtumien jälkeen tuntuu kuitenkin siltä, että pistejako oli oikeutettu lopputulos.

-Aika tasainen peli tämä kuitenkin oli, mutta meillä oli paikat voittoonkin, mutta ehkä tämäkin nyt on ihan hyvä saalis Helsingistä. Meillä oli tappioputki pari peliä sitten, joka on saatu nyt onneksi oikaistua, hienon illan pelannut Henrik Moisander summasi pelin jälkeen.