TPS palasi peliarkeen kuluttavan mediaviikon jälkeen

TPS siirtyi eilen aikaan jälkeen Marko Rajamäen ja heti tänään oli edessä kansainvälinen harjoitusottelu, kun Viron viime kauden pronssiryhmä JK Sillamäe Kalev saapui Turkuun.

TPS:n valmennuksesta vastannut Stefan Strömborg oli nimennyt avaukseen myös kolme testipelaajaa. Hyökkääjä Michael Cox tuli Charlie Traffordin kontaktien kautta Kanadasta. Jipossa viimeksi pelannut puolustaja Vili Roivainen on treenannut jonkin aikaa Tepsin kanssa. Keskikenttäpelaaja Daniel Antunez on puolestaan pelannut Veikkausliigaa FC Interissä ja pyysi päästä näyttämään iskukykyään.

TPS-hyökkääjä Juho Lehtonen irtautui ottelun alussa kahdestikin kohtuulliselle maalipaikalle, mutta Sillamäen puolustus kesti. Sillamäe iski sitten tuloksekkaasti ottelun 14. minuutilla, kun pallo painui TPS-maalin oikeaan alakulmaan.

Sillamäe hyökkäsi vaaralisesti reilu viisi minuuttia myöhemmin, mutta Jere Aalto venyi pallon eteen jalallaan. Puolen tunnin kohdalla Lehtonen jälleen pelästytti vieraita, mutta pallon painui tolppaa hipoen ohi. TPS sai ensimmäisen kulmansa 35. minuutin kohdalla ja Traffordin pusku leijaili yli.

TPS aloitti toisen puoliajan räväkästi ja Cox tinttasi pallon verkkoon parista metristä. Sillamäe kuittasi kuitenkin nopeasti 50. minuutin kohdalla kulman jälkitilanteesta lukemiksi 1-2.

TPS punnersi 73. minuutin kohdalla kuitenkin jo toistamiseen tasoihin, kun Miro Tenho ohjasi pelivälineen maalin edestä verkkoon. Tepsillä oli tässä vaiheessa muutenkin hyvä ote päällä. Pallo ja miehet liikkuivat ja Sillamäe oli hetken pahastikin sillassa. Coxilla oli 80. minuutilla paikkansa viedä Palloseura johtoon, mutta kuti painui virolaisten maalivahdin syliin.

Sillmäe karkasi kuitenkin vielä 85. minuutin kohdalla nopeaan vastaiskuun ja päätti hyökkäyksensä loppuun asti lukemiin 2-3.

TPS – JK Sillamäe Kalev 2-3 (0-1)