TPS päätti Ykkösen runkosarjan dominoivaan esitykseen – Kupittaalla nähtiin kauden parasta Tepsiä

TPS–Gnistan 5–0 (2–0)

30 min 1–0 Simo Roiha
45+2 min 2–0 Joonas Lakkamäki
47 min 3–0 Olli Jakonen
55 min 4–0 Demba Savage
90+1 min 5–0 Linus Rönnberg

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Joonas Sundman (61 min Juri Kinnunen), Rasmus Holma (C), Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Demba Savage (61 min Albijon Muzaci), Daniel Rantanen, Jesper Karlsson (61 min Anthony Annan), Kasper Hämäläinen (75 min Linus Rönnberg), Olli Jakonen (86 min Severi Pöysä), Simo Roiha.

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Jani Laaksonen

Yleisömäärä: 1494

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Oli hyvä peli tänään. Kahden tasapelin jälkeen oli tärkeää, että saimme nyt voiton.

Me todella dominoimme tätä peliä. Lopputulos 5–0 ei ollut mitenkään vääristynyt. Olen erittäin tyytyväinen. Kun mennään nyt loppusarjan peleihin, niin tämä oli henkisesti tärkeä ja vapauttava voitto. Tänään jätkät näyttivät vahvaa luonnetta. Tämä ei ollut helppo peli, vaan vastassa oli hyvä joukkue.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä varmastikin kauden paras puoliaika. Valmentajana minulle on tärkeää, että muoto ja balanssi pysyvät kentällä. Tänään balanssi pysyi kentällä tosi hyvin. Myös prässipelimme toimi tänään hyvin. Kun prässäsimme, niin prässäsimme yhdessä.

Halusin tietynlaisia pelaajatyyppejä tänään kentälle. Mielestäni pelisuunnitelmamme toimi tänään erinomaisesti alusta lähtien. Saimme luotua 2–4 hyvää maalipaikkaa ennen kuin teimme sen ensimmäisen maalin. Jalkapallossa on tärkeää saada se ensimmäinen maali. Kun sitten saimme kolmannen maalin heti toisen puoliajan alkuun, niin se toki muutti meidän pelaamistamme siitä eteenpäin, kun peli oli periaatteessa ratkennut.

Gnistan pelasi juuri niin kuin oletimmekin heidän pelaavan. Tiesimme, että heidän keskimmäinen kärkimiehensä pudottaa alaspäin ja laitapelaajat etenevät keskeltä pystyyn. Gnistan on tehnyt sillä tavalla monta maalia. Oli tärkeää, että pystyimme pitämään sen kontrollissa.

Koko joukkue onnistui tänään, myös vaihdosta kentälle tulleilla jätkillä oli loistava meno päällä. Laitapuolustaja Joonas Sundman palasi pitkän tauon jälkeen pelikentälle ja näytti, kuinka tärkeä palanen hän on tätä joukkuetta. Laitapuolustaja Joonas Lakkamäki pelasi tänään kauden parhaan pelinsä. Hän on tehnyt todella paljon töitä treeneissä. Hän on nyt mentaalisesti paljon valmiimpi futispelaaja kuin vielä pari kolme kuukautta sitten.”

Laitapuolustaja Joonas Lakkamäen kommentit:

”Etenkin ensimmäinen puoliaika oli ihan hirmu hyvä. Siinä ei ollut kahta sanaa siitä, kumpi joukkue oli parempi. Siinä oli mahdollisuudet tehdä neljä tai viisikin maalia. Saimme sitten toisen puoliajan alkuun muutaman maalin, ja peli oikeastaan ratkesi siinä kohtaa. Siinä kohtaa tiesi, että nyt tulee voitto. Peli vähän sitten rauhoittui, eikä sen jälkeen tapahtunut enää niin kauheasti. Loppuun sitten Linus Rönnberg teki ihan uskomattoman maalin.

Kaikin puolin tämä oli tosi hyvä peli niin joukkueelta kuin itseltänikin. Emme tehneet juurikaan virheitä. Pallo pysyi hyvin hallussa ja saimme luotua paljon vaarallisia maalipaikkoja.

Siinä 2–0-maalissani tuli laidasta keskitys. Siitä tuli irtopallo, joka tippui aika hyvin keskelle ja pääsin ihan vapaasti vetämään. Ihan alakulmaan se upposi, vaikka lauoinkin vasurilla, huonommalla jalallani.

Meidän pelimme on mennyt tasaisesti eteenpäin. Viime peleissä on ollut hyviä elementtejä, vaikka pisteitä ei olekaan tullut niin paljon. Nyt saimme hyvän peliesityksen lisäksi myös ansaitusti hyvän tuloksen.

Alkukausi oli itselleni vaikea. En päässyt oikein omaan peliin kiinni, eikä pelaaminen tuntunut omalta. Se ei tuntunut siltä, miltä aiemmilla kausilla. Nyt on sujunut viime peleissä tosi hyvin ja olen päässyt takaisin omalle tasolleni.”

Sydän Pelissä: Joonas Lakkamäki

Nuori laitapuolustaja on parantanut peliään merkittävästi kauden edetessä. Lakkamäki, 20, pelasi tänään kertakaikkisen upean ottelun. Porilaisesta Musan Salamasta Tepsiin täksi kaudeksi siirtynyt Lakkamäki on saanut viime peleissä onnistumisia ja pelirohkeus on niiden myötä noussut.

Tänään täyden ysikymppisen pelannut ”Lakkis” oli puolustuslinjassa tärkeänä lenkkinä pitämässä oman pään puhtaana. Sen lisäksi hän kunnostautui myös hyökkäyspäässä. Lakkamäki antoi loistavan keskityksen, josta Simo Roiha pukkasi Tepsille vapauttavan avausmaalin. TPS:n huippuhyvän avausjakson kruunasi Lakkamäen tekemä 2–0-maali.

Seuraava ottelu: TPS:n kausi jatkuu Ykkösen ylemmässä jatkosarjassa. Jatkosarjan otteluohjelma julkaistaan maanantaina 5. syyskuuta.