TPS päätti Suomen Cupin lohkovaiheen voittoon

TPS päätti Suomen Cupin F-lohkon voittoon, kun EPS kaatui Kupittaalla 3-1 lukemilla. Illan ottelun alku muistutti paljon lauantain ottelua, mutta roolit kääntyivät: TPS piti palloa, mutta EPS kävi tiukasti kiinni ylhäältä asti.

Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kovin pitkään, vaan vartin kohdalla Netta Laasio lähetti reilusta kolmestakymmenestä metristä korkean pallon, joka laskeutui sopivasti riman alle ja TPS siirtyi 1-0 johtoon. Yhtä kauan piti odottaa myös seuraavaa maalia, sillä puolen tunnin kohdalla Taru Kalliovaara painoi päättäväisesti EPS:n puolustuksen läpi ja iski pallon espoolaisten maaliverkkoon.

Ensimmäisellä puolikkaalla ei lisämaaleja nähty ja tauolle mentiin 2-0 lukemissa. Heti toisen puoliajan alkuun Laura Linnala pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta EPS selvisi ilman takaiskua. Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina ottelun loppuhetkille saakka ja siitä vastasi EPS. Espoolaiset katkoivat mustavalkoisten avauksen ja pienen syöttelyn jälkeen Lotta Kalske kavensi 2-1 lukemiin. Vain hetkeä myöhemmin toisessa päässä kenttää nähtiin vastaava tilanne ja Laasio pääsi iskemään loppulukemat 3-1.

Voiton myötä TPS sijoittui F-lohkossa toiseksi kuudella pisteellä napattuaan kaksi voittoa.

Pelaajan kommentit, Riina Sorvisto

– Mukava päästä pelaamaan. Nyt vain jatketaan treenikentillä kovaa työtä ja mennään pikkuhiljaa kohti tulevaa kautta!

Valmennuksen kommentit, päävalmentaja Akusti Salonen

-Ei päästy tänään toivotulle tasolle, mutta näitä pelejä tulee. Tärkeintä on kuitenkin se, että tällaiset pelit pystyy kääntämään voitoksi. Lohkovaihe oli kokonaisuudessaan pitkälti sellainen kuin ennakoitiinkin. Kaksi voittoa kolmesta pelistä, joten tyytyväinen voi olla.