TPS päätti Suomen Cup -taipaleensa 0-3-kotitappioon

TPS:n Respect Suomen Cup kauden 2017 osalta päättyi alkulohkovaiheeseen. TPS aloitti cup-taipaleensa voittamalla Pallo-Iirot pystyyn luvuin 5-0. Sen jälkeen TPS haastoi tosissaan lohkon Veikkausliigajoukkueet. Suomen mestari IFK Mariehamn sai Turusta vain vaivoin tasapelipisteen TPS:ltä. Ottelu päättyi lopulta 1-1. Sen jälkeen TPS pisti kunnolla kampoihin FC Interille ja iski ottelun viimeisellä sekunnilla numerot tasoihin ja loppulukemiin 2-2.

TPS pelasi omassa D-alkulohkossaan sen jälkeen kaksi heikointa peliään. Ensin FC Legirus Inter oli vahvempi Vantaalla lukemin 2-1. Tämän tappio-ottelun jälkeen oli selvää, että TPS tulee jäämään alkulohkoonsa. TPS päätti alkulohkotaipaleensa toiseen tappioon, kun toinen Ykkösen tason seura EIF haki Kupittaalta pisteet puhtaalla 0-3-vierasvoitolla.

TPS-EIF alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkueen asetelma vaikeutui huomattavasti ottelun 19. minuutin jälkeen, kun Miro Tenho passitettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Tenho riuhtaisi EIF:n Etchu Taben nurin takaapäin rankkarialueen rajalla. Tilanteesta seurasi vapaapotku, jonka EIF-kapteeni Johan Estlander pyssytti voimalla yläputkeen. Myös poikkiraudasta kimmonnut paluupallo lingottiin voimalla kohti TPS-maalia, mutta Jonathan Viscosi venyi mainioon torjuntaan. Ottelun tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

EIF pääsi käyttämään miesylivoimansa hyväkseen 55. minuutin kohdalla, kun Estlander nousi oikealta laidaltaan ja tinttasi pallon verkkoon. TPS taisteli edelleen ja koetti vimmatusti tasoitusta. Pallo kävi kertaalleen myös EIF:n maalin ylähirressä, mutta muuten vajalla pelaaminen alkoi väsyttää jalkoja. EIF varmisti pelin edukseen lopullisesti 74. minuutin kohdalla, kun kärjessä pelannut Tabe junttasi pallon verkon perille. Taben tuloksekas iltapuhde sai jatkoa 85. minuutin kohdalla, kun hän hassutti jo 0-3.

TPS:n seuraava virallinen Ykkösen sarja-avaus samaista EIF:iä huhtikuun lopulla. TPS pelaa sitä ennen kuitenkin vielä useita harjoitusotteluita ja koettaa terottaa iskukykyään valmiiksi ennen sarja-avausta. TPS:n seuraava harjoitusottelu on lauantaina 11.3. Valkeakosken Hakaa vastaan. Ottelu pelataan Eerikkilän Urheiluopistolla klo 12.30 alkaen.