TPS nousi Ykkösen kärkeen maalieron turvin

TPS voitti EIF:n jo toistamisen 1-0 ja nousi ainakin hetkeksi Ykkösen piikkipaikalle. TPS:n viimeisen yhdentoista ottelun saldo on todella kova 8-2-1 maalierolla 19-1. TPS sai tehdä lauantaina täyden päivätyön EIF:n kanssa, mutta voitto oli loppujen lopuksi kuitenkin täysin ansaitusti.

Ottelun ainoa maali nähtiin 31. minuutin kohdalla. Jussi Aalto peippasi ja kiemurteli EIF:n rankkarialueella ja mies tempaistiin nurin ja pallo määrättiin ihan aiheesta pilkulle. Erikoistilanteiden mestarina Aalto itse täräytti pallon oikeaan yläkulmaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla nähtiin dramatiikkaa, kun EIF-toppari Etchu Tabe otti kaksi keltaista korttia viiden minuutin sisään ja joutui pihalle. TPS leipoi palloa toisella puoliajalla ja koetti väsyttää tammisaarelaisia. EIF kyttäsi puolestaan vastaiskuja takaisin. TPS:llä oli puolestaan monta paikkaa ratkaista ottelu lopullisesti, mutta edes onni ei ollut myötä. Erityisen lähellä maalia olivat Riku Sjöroos ja Niklas Blomqvist.

– Mielenkiintoinen ja hyvätasoinen ottelu, josta jäi tärkeät kolme pistettä meille. Ensimmäiseen puoliaikaan olen ihan tyytyväinen, mutta toiseen en ihan täysin. Meidän olisi pitänyt ratkaista tämä peli jo aikaisemmin, eikä tehdä tästä lopusta itselle turhan vaikeaa. Nyt katseet siirtyvät ensi lauantain JJK-otteluun, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen paalutti.

Ennen ottelun alkua TPS-maalivahti Oskari Forsman palkittiin kesäkuun Ykkösen kuukauden pelaajana. Palkinnon ojensi TPS-kasvatti ja entinen jalkapallomaalivahti Peter Enckelman.

TPS pelaa siis jälleen ensi lauantaina kotona ja silloin on todellisen kärkimatsin tuoksu ilmassa. TPS-JJK käynnistyy 25.7. klo 16.00.