TPS nousi huikealla salamakirillä kotivoittoon SJK Akatemiasta

15.07.2022 22:35

TPS – SJK Akatemia 2–1 (0–1)

17 min 0–1 Jonathan Muzinga
76 min 1–1 Olli Jakonen
78 min 2–1 Simo Roiha

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv, C), Joonas Lakkamäki (46 min Jesper Karlsson), Roope Pakkanen, Samba Benga, Severi Pöysä (60 min Simo Roiha), Demba Savage (varoitus) (82 min Rasmus Holma), Daniel Rantanen, Anthony Annan (90+3 min Santeri Pohjolainen), Kasper Hämäläinen, Linus Rönnberg (46 min Albijon Muzaci), Olli Jakonen (varoitus).

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Mikko Juusola

Yleisömäärä: 1134

Kooste: https://youtu.be/F7gHtn9rVC8

Avauspuoliajan jälkeen 0–1-tappiolla ollut TPS käänsi kotiottelun SJK Akatemiaa vastaan voitokseen huiman toisen puolikkaan kirinsä turvin. TPS vyörytti jatkuvasti hyökkäyksiä SJK:n puolustusalueelle ja maali suorastaan roikkui ilmassa. Lopulta tulosta tuli, kun Olli Jakonen puski pallon maaliin Daniel Rantasen antamasta kulmapotkusta. Tasoituksesta ei ehtinyt kulua edes kahta täyttä peliminuuttia, kun pallo oli jälleen SJK:n maalissa. Voitto-osuman viimeisteli TPS-kärki Simo Roiha.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

"Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen tähän tulokseen. Vastustajalla oli paljon heidän ykkösjoukkueensa jätkiä mukana.

Pelillisesti ensimmäinen jakso oli heikko. Ensimmäisellä jaksolla meidän pakeillemme avautui tilaa nousta pallon kanssa, mutta pallonmenetyksiä tuli niin paljon, että pelaaminen oli vaikeaa. Emme olleet tarpeeksi aloitteellisia ja menetimme liian usein pallon. Ne olivat avauspuolikkaan suurimmat ongelmakohdat ja kerroin sen aika kovin sanoin pelaajille tauolla.

Toinen jakso oli todella loistava. Olisi ollut oikeusmurha, jos emme olisi voittaneet tänään. Toisella jaksolla olisimme voineet tehdä viisi maalia, niin paljon paikkoja loimme. Toisella jaksolla meillä oli pelissämme energiaa ja positiivista fiilistä. Jätkillä oli itseluottamusta ja he syöttelivät hyvin palloa. Vaihdot ja muodonmuutokset toimivat loistavasti tänään.

Meillä on paljon pelaajia pois loukkaantumisten vuoksi, mikä vaikuttaa peliin. Oli hienoa saada toppari Rasmus Holma tänään takaisin loukkaantumisen aiheuttaman pitkän tauon jälkeen.

Hävisimme viime kotipelin KTP:tä vastaan hyvällä pelillä. Oli tärkeää, että voitimme tänään, ettei tästä lähtenyt mitään negatiivista putkea päälle.

Tiesimme vastustajan vahvuudet. Vastahyökkäykset ovat heidän aseensa. Tiesimme, että oman boksin puolustaminen on heidän heikkoutensa. Toisella jaksolla saimme hyvin painetta heidän boksiin. Täytyy sanoa, että yllätyin, kuinka alhaalla SJK tänään makasi. Voi olla, että se heidän aikainen johtomaalinsa vaikutti asiaan.

Täytyy nostaa hattua keskikenttämiehille Jesper Karlssonille ja Daniel Rantaselle, jotka joutuivat tänään pelaamaan puolustajina. Molemmat hoitivat työnsä tosi hyvin. Olli Jakonen pelasi myös tänään hyvän matsin kärjessä."

Hyökkääjä Olli Jakosen kommentit:

"Pääsin iskemään siitä kulmapotkusta pään kanssa maalin ja tasoittamaan pelin. Se nosti kyllä aika hyvän fiiliksen ilmaan. Siitä lähti meidän takaa-ajo käyntiin.

Emme tietenkään olleet puoliajalla tyytyväisiä ensimmäisen puolikkaan esitykseemme. Olimme pettyneitä tauolla, mutta emme olleet mitenkään päät painuksissa. Pukukopissa oli kova tsemppaus käynnissä ja päätimme, että täältä vielä tullaan. Se oli meille testi, että pystymmekö tulemaan takaa ohi. Pystyimme. Mustavalkoinen seepralauma tuli ohi ja vei voiton kotiin tänään."

Sydän Pelissä: Kasper Hämäläinen

TPS-ikoni painoi jälleen menemään Sydän Pelissä täyden ysikymppisen. Hämäläinen oli ratkaisevassa roolissa Tepsin voittomaalissa, jossa juonikas konkari tarjosi Simo Roihalle loistavan vapauttavan syötön.

Seuraava ottelu: PEPO–TPS, la 23.7. klo 17.00, Lappeenranta.

TPS:n seuraava kotiottelu: TPS – FF Jaro, la 30.7. klo 17.00, Veritas Stadion. Liput myy Tiketti.