TPS nappasi arvokkaan vierasvoiton Kokkolasta (kooste)

TPS otti tänään ehkä sen kauden tähän mennessä maukkaimman voittonsa kun se kaatoi KPV:n toistamiseen, tällä kertaa vieraskentällä maalein 2-3. Kokkolassa nähtiinkin todellinen trilleri aivan loppuminuuteille asti. TPS:n maaleista vastasivat Juri Kinnunen, Jonni Peräaho ja Niklas Friberg.

TPS lähti loukkaantumisten riivaamana kohti Kokkolaa mutta asia ei tuntunut vaikuttavan lainkaan pelaavaan kokoonpanoon. Ensimmäisellä puoliajalla TPS oli asteen verran enemmän pallossa ja Ilari Mettälä olikin jo viedä TPS:n johtoon, mutta kuti boksin rajalta painui hieman maalin ohi. Puolen tunnin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali, jonka paukautti verkon perukoille TPS-puolustaja Juri Kinnunen komealla volleylla. Maalin esityön teki parivaljakko Sami RähmönenWaltteri Peltola. TPS tukki keskustan hyvin ja KPV saikin parhaat paikkansa lähinnä kulmapotkuista.

Noin tunnin kohdalla prässin alle joutunut KPV:n maalivahti Joonas Myllymäen purku laidan tuntumasta päätyi suoraan keskellä olevan Jonni Peräahon jalkaan. Peräaho ei hämmentynyt vaan nosti kaukaa pallon tyhjään maaliin.

Peli ei kuitenkaan ollut vielä selvä kun Irakli Sirbiladze puski KPV:lle kavennuksen ottelun 77 minuutilla. TPS kuitenkin kuittasi muutama minuuttia myöhemmin kun vaihdosta kentälle tullut Niklas Friberg latasi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon alanurkkaan. Upean syötön maaliin tarjoili Lucas Gabrielsson. Friberg ehti olla kentällä vain 28 sekuntia kun pallo oli maalissa.

KPV sai rangaistuspotkun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla eikä Washilly Tshibasu erehnyt vaan laukoi pallon ohi TPS-maalivahti Oskari Forsman. Lisäaikaa pelattiin vielä neljä minuuttia, mutta TPS ja Forsman kestivät ja TPS nappasi upeat kolme pistettä Turkuun.

Sarjan kärki vaihtui samalla ja nyt piikkipaikalla majailee JJK. TPS nousi toiseksi tasapisteisiin KPV:n kanssa vain kahden pisteen erolla kärkeen.

TPS:n seuraava ottelu sunnuntaina 17.7. GrIFK.ta vastaan Paavo Nurmen Stadionilla. Nähdään siellä!

Kuva: Tiina Pirilä