TPS:n Viivi Spets valittiin naisten Ykkösen heinäkuun kuukauden pelaajaksi

09.08.2022 09:55

Naisten Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet Turun Palloseuran keskikenttäpelaaja Viivi Spetsin sarjan heinäkuun parhaaksi pelaajaksi.

TPS johtaa Ykköstä, ja Spets on ollut joukkueen kantavia voimia. Siitä huolimatta valinta tuli Spetsille yllätyksenä. 

– Tämä tuli kyllä aika puskista, enkä osannut yhtään odottaa. Mukava yllätys, Spets kertoi valinnasta kuultuaan. 

Syytä äänestystulokselle Spets ei osannut äkkiseltään sanoa.

– Välillä tuntuu, että olen niin paljon äänessä, että olen väkisinkin esillä, Spets naurahtaa.

– Onhan sitä muutama maali tullut myös loppuhetkillä, joten olisinko jäänyt niistä mieleen. Jotain on varmasti tullut tehtyä oikein, kun tällainen valinta tuli, Spets mietti. 

Vaikka valinta kohdistui nimenomaan heinäkuulle, on Spets ollut tyytyväinen koko kautensa edesottamuksiin. 

– Jos vertaa viime kauteen, niin olen pystynyt nostamaan perussuoritustasoani. Olen pystynyt pelaamaan tasaisemmin hyvällä tasolla, eikä ole ollut sellaista vaihtelua kuin viime kaudella, ja jokainen peli on ollut vähintään ihan ok. Viime vuonna oli muutama tosi huono peli ja sitten taas muutama tosi hyvä. 

TPS ja PKKU ovat naisten Ykkösen suurimmat voittajasuosikit, sillä TPS johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla PKKU:hun. Sarjakolmonen JyPK on jäänyt Tepsistä jo 12 pisteen päähän. Kärkikaksikko kohtaa toisensa tulevana lauantaina 13. elokuuta Turussa Kupittaa 5 -kentällä. Kärkikamppailu potkaistaan käyntiin kello 16.00.

– Nousu on ainut tavoitteemme ja meillä on siihen kaikki mahdollisuudet. Jos pystymme pitämään tekemisen tason korkealla, niin nousu on mahdollinen, arvioi Spets.

– Meille on rakentunut vahva voittamisen kulttuuri. Olemme pystyneet voittamaan usein viime hetkillä. Sellaiset asiat vievät pitkälle, Spets jatkaa.

Naisten Ykkösen kuukauden pelaajaksi valittiin jo toista kertaa tällä kaudella TPS-pelaaja. TPS:n Jenni Rannus valittiin aiemmin sarjan maalis–huhtikuun parhaaksi pelaajaksi.

TPS–PKKU, naisten Ykkösen kärkikamppailu Kupittaa 5:llä lauantaina 13.8. kello 16.00. Tervetuloa kannustamaan TPS voittoon!

Kuva: Janne Hirvensalo