TPS:n upea taistelu ei riittänyt jatkopaikkaan

TPS jäi Belgiassa maalittomaan tasapeliin Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa. KVC Westerlo voitti viikko sitten Turussa, joten belgialaiset jatkavat kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 1–0.

TPS:n asenne oli koko ottelun ajan erittäin hyvä, vaikka KVC Westerlo olikin odotetusti hallitsevampi osapuoli. TPS oli lähellä antaa isännille shokkihoitoa heti alkuminuuteilla, kun Mika Ääritalo karkasi läpiajoon. KVC Westerlon maalivahti Yves De Winterin loistava jalkatorjunta pelasti kuitenkin kotijoukkueen vierasmaalilta.

Ensimmäisen vartin ajan TPS oli jopa hieman niskan päällä. Myös Njazi Kuqi pääsi yrittämään puolittaisesta läpiajosta ennen kuin Ääritalo pääsi karkasi KVC-puolustukselta jo toistamiseen. Kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

KVC Westerlollekin siunaantui avauspuoliajalla muutama maalintekopaikka. TPS:llä oli reippaasti tuuriakin matkassa, kun kotijoukkueen pelaaja onnistui kertaalleen laukomaan pallon tyhjän maalin edestä sisätolppaan.

Toisella puoliajalla TPS joutui avaamaan peliä. Seurauksena KVC Westerlo pääsi luomaan lukuisia hyviä tilanteita TPS:n maalille. Ilmiömäisen ottelun pelannut maalivahti Jukka Lehtovaara selvitti kuitenkin tilanteen toisensa jälkeen.

Toisessa päässä TPS sai joitakin hyviä hyökkäyksiä, mutta maalintekopaikat jäivät puolittaisiksi. Lähimmäs maalintekoa pääsi Petteri Pennanen, joka pääsi kokeilemaan maalintekoa rankkarialueen rajalta. Takakulmaa kohti lähtenyt sijoitus meni vain parikymmentä senttiä maalin oikean tolpan ohi.

Kokonaisuudessaan KVC Westerlo pystyi kuitenkin tappamaan pelin toisella puoliajalla hyvin. TPS:n asenne oli kuitenkin koko ottelun ajan todella hyvä, vaikka palkintoa ei tullut.

–Olen ylpeä joukkueesta. Laitoimme hyvin kampoihin kovalle vastustajalle. Harmi, ettemme pystyneet tekemään maalia, sanoi TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

Rajamäki nosti erityisesti esiin Lehtovaaran upean suorituksen ja 17-vuotiaan laitapakki Jere Urosen, joka pelasi jälleen 90 minuuttia TPS:n puolustuksessa.

Veikkausliigassa TPS kohtaa seuraavaksi tärkeässä vierasottelussa JJK:n sunnuntaina.