TPS:n upea alkuvuosi huipentuu Liigacupin finaaliin

TPS:n huima kevätvire sai loogista jatkoa, kun joukkue rynnisti Liigacupin finaaliin. Tepsin viimeisenä kantona kaskessa ennen finaalipaikkaa oli vaasalainen kaimaseura VPS, joka sai kuitenkin polvistua TPS:n edessä lukemin 2-0. TPS:n sankarinviitan otti harteilleen tänään Mika Ääritalo, joka viimeisteli ottelun molemmat osumat. TPS saa ensi keskiviikkona Helsingissä pelattavassa finaalissa vastaansa joko FC Interin tai HJK:n, jotka ratkovat toisen finaalipaikan kohtalon huomenna.

– Olin vähän poissa loukkaantumisen takia ja nämä maalit maistuivatkin tavallista paremmalle. Ensimmäisessä Aleksi antoi todella hienon keskityksen, eikä minun tarvinnut kuin iskeä päätä väliin. Toisessa pääsin paluupalloon ensimmäisenä kiinni ja palautin sen vaan uudestaan
maalia kohti, Ääritalo herkutteli.

– VPS pelasi kontrolloitua futista, eikä ilta ollut missään nimessä helppo. Vaikka päätavoite onkin Veikkausliigassa, niin totta kai jokaisen kisan finaaliin on aina hieno päästä, hän vielä muistutti.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni ehkä hieman enemmän vierasjoukkueen suunnitelmien mukaan. VPS prässäsi tiukasti koko kentän leveydellä ja varsinaiset maalipaikat jäivät puoliajan loppupuoliskolle. Ensin Jarkko Hurme pääsi puskemaan melkoisesta namupaikasta, mutta pallo painui yli maalin. Heti perään Petteri Pennanen teki sähäkän iskun kohti Vepsun maalia oikealta laidalta, mutta tulinen veto kimmahti VPS-veskari Bouna Coundoulin käsien kautta yli päätyrajan.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli vähän tunnustelevampaa peliä ja liukas kenttä vei niin palloa kuin miehiä. VPS puolusti erittäin tiukasti ja vasta lopussa päästiin paikoille, TPS-luotsi Marko Rajamäki vahvisti.

TPS on tehnyt viime otteluissaan lähes järjestäen maalin heti alkuun. Sama kaava toistui jälleen, mutta tällä kertaa se avausmaali osui aivan toisen puoliajan alkuun. Viime otteluissa maaleilla mässäillyt Aleksi Ristola kirmasi vasenta laitaa aivan päätyyn asti ja lähetti tarkan matalan keskityksen luukulle, jossa Ääritalo dyykkasi oikeaoppiseen syöksypuskuun ja pallo painui vastustamattomasti maalin vasempaan alanurkkaan.

– Kuten olen aikaisemminkin sanonut, maalit muuttavat aina peliä. Ärtsin ensimmäinen maali sai pelimme avautumaan entistä paremmin ja VPS:n oli pakko vastaavasti yrittää hyökätä entistä aggressiivisemmin, Rajamäki totesi.

TPS ja Ääritalo leipoivat toisen ja aika lailla ratkaisevan osuman vajaan tunnin kohdalla. Maali sai alkunsa TPS:n vapaapotkusta, jonka Coundoul torjui eteensä. Ääritalo syöksyi paikalle hölmistyneen VPS-puolustuksen keskeltä ja vippasi paluupallon Coundoulin näppien
kautta verkkoon.

TPS:n toisen maalin jälkeen alkoi todellinen juoksukilpailu päästä päähään. Vaasalaiset nostivat ukkoa ylemmäs ja pari kertaa pallo kimpoilikin TPS-maalin pystypuissa. Vastaavasti TPS hyödynsi VPS:n riskinoton ja pääsi muutamaan järeään vastaiskuun miesylivoimalla. 2-0
jäivät kuitenkin taululle, eikä kotijoukkueen voitto nyt ainakaan kovin huutava vääryys ollut.

– Toisen maalin jälkeen Vepsu heitti kaikki äijät ylös ja meille aukesi vastaavasti monta paikkaa nopeille vastaiskuille. Kyllä me kokonaisuudessa tätä ottelua vietiin ja ansaittiin finaalipaikka, Rajamäki vielä summasi.

TPS:n finaalivastustaja selviää huomenna samaisella Urheilupuiston yläkentällä, kun FC Inter ja HJK iskevät yhteen. TPS pelasi Liigacupin finaalissa edellisen kerran kaudella 2008, mutta hävisi silloin juuri FC Interille. Maalipyssy Mika Ääritalolla ei ollut toivetta vastustajan suhteen, vaan kumpikin kelpaa mainiosti.

– Me olemme jo finaalissa ja nämä joukkueet ratkaisevat huomenna keskenään, kumpi ansaitsee finaalipaikan. Finaalivastustajan suhteen on ihan sama kumpi tulee vastaan, koska me aiotaan voittaa se, Ääritalo pudotteli naama peruslukemilla.

– Tosi asiassa sekä Inter että HJK ovat ensi kauden suurimpia mestarisuosikkeja ja ovathan ne viime kauden kulta- ja hopeajoukkueet, hän muistutti perään.

Lisää uutisia