TPS:n tappioputki sai jatkoa

TPS hävisi Veikkausliigassa jo neljännen ottelunsa peräkkäin. Tämän päivän Jaro-ottelun kaava oli hyvin samanlainen kuin kolmen edellisenkin pelin. Ottelu oli täysin voitettavissa ja peli kulki ajoittain jopa erittäin mainiosti, mutta tehtyjen virheiden määrä on kuitenkin edelleen niin suuri, että vastustaja pääsee niistä rankaisemaan.

Ottelu oli tapahtumiltaan melkoista vuoristorataa. Jaro iski johtomaalinsa nopeasti ja pääsi tauolle johdossa. TPS tuli otteluun mukaan toisen jakson alussa ja meni jopa ohi. Vierasjoukkue Jaro löysi kuitenkin taas sen ylimääräisen vaihteen ja painui lukemin 2-3 lopullisesti ohi.

– Olen tyytyväinen tänään kahteen asiaan. Joukkueen työmoraaliin ja kannattajiimme, jotka jaksoivat pitää meteliä aivan loppuun asti. Teimme tänään paljon virheitä ja monia asioita väärin, ei sitä voi kieltää, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki summasi.

Jaro meni ottelussa johtoon 8. minuutin kohdalla, kun Mike Bannerin rankkarialueen rajalta lähtenyt vapari painui muurissa olleen Jaro-pelaajan pään kautta Henrik Moisanderin yli TPS:n verkkoon.

TPS leipoi avausjaksolla suhteellisen virkeästi palloa ja haki kyllä kavennusta, mutta joutui tauolle uusien konstien hakuun, kun maalisarakkeessa oli edelleen pyöreä nolla.

Toisen puoliajan alussa TPS:n pelissä oli heti tiettyä päättäväisyyttä ja se tuotti nopeasti toivottua tulosta. Santeri Mäkinen lähetti pallon kohti Jaron päätyä, josta Mika Ääritalo kävi sen noukkimassa ja syötti maali eteen. Vanha kokenut kettu, Mikko Hyyrynen, oli luukulla oikeassa paikassa ja ohjasi pallon ammattitaidolla sisään.

Kun vanha pääsee vauhtiin, on tulos usein varsin murhaavaa. Hyyrynen näytti, ettei kauden ensimmäinen avauspaikka tullut turhalle miehelle ja puskikin pallon verkkoon 67. minuutin kohdalla. Hänellä pian perään avaimet jopa kolmaneenkin osumaan.

– Eipä noista maaleista lopulta mitään hyötyä ollut, vaan olisi pitänyt tehdä neljä, Hyyrynen kuittasi ja viittasi olennaiseen, eli lopputulokseen.

Jaro rymisteli 73.minuutin kohdalla tasoihin kulman jälkitilanteesta, kun Maksim Vasiljev latasi pallon tolpan kautta verkkoon. Jaro ratkaisijaksi nousi kuitenkin Mathias Wargh. Ensimmäistä pelilään Jaro-paidassa pelannut Frank Jonke kalasti vaparin, jonka Wargh täräytti komeasti verkkoon.

TPS yritti tasoitusta loppuun asti vimmatusti, mutta edes onni ei ollut sen puolella.

– Kun jouduimme tappiolle kauden alussa, niin kaikki ajattelivat että taas hävitään. Tauon aikana tämä on muuttunut. Itseluottamus on kasvanut ja tämä voitto oli todella tärkeä. Nyt tuli sellainen olo, että pystymme tämän kääntämään, Wargh tuuletteli kauden toista voittoaan.