TPS:n sarjapaikalle sinetti – IK Myran kaatui 2-0

TPS jatkoi vakuuttavia otteitaan Naisten liigan alaloppusarjassa ja nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa. TPS:n voitto merkitsi samalla sitä, että joukkue varmisti lopullisesti liigapaikkansa myös kaudeksi 2020. TPS otti sarjapaikan sinetöineen voittonsa IK Myranin kustannuksella, joka kaatui yläkentän kuulaassa syysillassa lukemin 2-0.

Petteri Joensuun ja Timo Saaren valmentama TPS tulee sijoittumaan Naisten liigassa tällä kaudella seitsemänneksi, eli kolmella viimeisellä kierroksella tapahdu ihmeitä. TPS:n pistemäärä on nyt 28 ja Ilves voi nousta sen kanssa vielä tasapisteisiin voittamalla loput kolme peliä. TPS:n maaliero on kuitenkin mennyt jo positiiviselle puolelle (26-23), kun Ilveksen vastaava on aika pahasti pakkasen puolella (28-45). ONS ja IK Myran jäivät nyt siis lopullisesti taakse.

TPS:n avausmaalin puski Tiia Hirvonen aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. 1-0-johtomaali tuli todella tärkeään paikkaan ja Palloseuran oli mukava lähteä toiselle jaksolle ilman sen suurempia paineita. Suuren osan kautta loukkaantumisesta kärsinyt Hirvonen on päässyt oivaan syysvetoon. Hän iski Oulussa voittomaalin ottelun lisäajalla ja voittomaaliksi jäi myös tämä Hirvosen liigauran toinen osuma.

– On tehty niin paljon duunia sen eteen, että kyllä ne maalit maistuu nyt. Ei ole aiemmin vielä tullut iskettyä maaleja liigassa, joten ne on tullut joukkueenkin kannalta nyt hyvään paikkaan. Myös se sarjapaikka varmistui tänään ja olen siitä tosi iloinen koko joukkueen puolesta, Hirvonen tuuletteli ansaitusti.

TPS lopetti IK Myranin pyristelyt lopullisesti ottelun 54. minuutilla, kun Saija Östlund kumautti vapaapotkun rankkarialueen takaa sisään. Östlundin tutusti tulinen kuti upposi IK Myranin maalivahti Iina Rautiaisen näppien kautta verkon perille. Hyvään kuntoon itsensä virittänyt Östlund sai pari kierrosta sitten 100 liigaottelua täyteen.

IK Myran oli kuitenkin taistelimielellä liikenteessä ja miksi ei olisi ollut, koska joukkue oli pudonnut sarjan viimeiseksi myös pisteissä päivän aikaisemman ottelun jäljiltä. Siinähän Ilves ja ONS jakoivat pisteet 1-1-tasapelillä. TPS:n maalivahti Siiri Välimaa joutui venymään ottelussa muutamaan loistotorjuntaan. Hänen työskentelynsä oli muutenkin suorastaan hämmentävän virheetöntä.

Niin ikään 100 liigamatsia täyteen saanut puolustaja Netta Laasio joutui jättämään ottelun väliin flunssan vuoksi. TPS:n puolustuslinja menikin hieman uusiksi ja toppareina luutivat tällä kertaa Daniela Sandås ja Laura Kattelus. Sandås on päässyt todella liigavauhtiin mukaan ja IK Myrania vastaan hän katkoi ja rakensi kuin vanha tekijä. Kapteeni Mira Andersson ja Frida Lähteenmäki pitivät vauhtia laidoilla. Emma Santamäki pelasi tällä kertaa ylempänä ja hän toi tietynlaista kovuutta myös TPS:n hyökkäyspeliin.

Hirvonen ja Östlund onnistuvat maalinteossa ja heidän loppukautensa ovat olleet erittäin nousujohteisia. Annika Haanpää pelasi hieman kipeänä, mutta oma tontti hoitui silti kunnialla. Varsinkin toisella puoliajalla pallo alkoi totella tutulla tavalla. Katja Hakala ja Jenni Rannus saivat ansaitut palkinnot kovasta raatamisestaan maalien muodossa viime peleissä. Katja ensin Oulussa ja Jenni viimeksi Tampereella. Tänäänkin he olivat joukkueensa runkopelaajia.

Jo kaksi maalia tällä kaudella viimeistellyt Nelly Lehtilä sekä Amanda Aatsinki ja Yasmin Baasousi toivat ottelun toiselle puoliajalle kentälle uutta nuorta energiaa ja taistelutahtoa.

TPS:llä on jäljellä vielä kolme ottelua Naisten liigassa. ONS saapuu Turkuun ensi viikonloppuna, sitten Palloseura tekee kauden viimeisen reissunsa kohteenaan Alaveteli ja päätöskierroksella 19.10. Ilves saapuu vielä Turkuun.

– Vähän ehkä jopa harmittaa, kun pelit loppuu aika pian, mutta ensi kautta kohti sitten vielä kovempana. Vaikka sarjapaikka varmistui, niin vedetään täysillä kausi päätyyn asti, Hirvonen lupasi.

– Olen tykännyt tosi paljon olla Turussa. Meidän joukkuehenki on tosi hyvä, treenit on mielekkäitä ja Tepsissä on sitä seurakulttuuria, Hyvinkäältä kotoisin oleva Hirvonen vielä summasi.