TPS:n pistehaaveet kariutuivat Klubin pilkkuihin

TPS hävisi tänään HJK:lle Kupittaalle lukemin 1-4. Tappio oli TPS:lle jo neljäs peräkkäinen. HJK varmisti voitollaan kuudennen peräkkäisen Suomen mestaruutensa, eikä uhkaajia taida olla horisontissa lähivuosinakaan. TPS taisteli pisteistä 1-1-tilanteeseen 78. minuutille asti, mutta sen jälkeen HJK meni menojaan.

HJK meni 1-0-johtoon 27. minuutin kohdalla, kun Mika Väyrynen iski pallon kädellään alas tempaisi sen siitä suoraan verkkoon. TPS sai punottua ensimmäisellä puolijalla muutaman kelpo paikan. Mainiota syksyä pelaava Niklas Blomqvist tempaisi kierteisen vedon, mutta HJK:n maalivahti Carljohan Eriksson torjui. Toinen ovela kuvio syntyi Juri Kinnusen loistavasta sivurajaheitosta, jonka Eero Tamminen jatkoi suoraan ilmasta, mutta pallo kilahti tolppaan.

TPS tuli toiselle puoliajalle väkevästi ja se tuotti melkein heti tulosta. Joachim Osvold malttoi hyökkäyspäässä ja siirsi pallon Patrik Lomskille, joka ohjasi liigakauden ensimmäisen maalinsa ja 1-1-tasoituksen. HJK hieroi palloa jatkossakin enemmän, mutta TPS yritti iskeä vastaan. Ottelu ratkesi lopulta kahteen peräkkäiseen rankkariin, jotka Erfan Zeneli tälläsi molemmat verkkoon. Maalit syntyivät 78. ja 81. minuutilla ja TPS:n pyristely loppui siihen. Robin Lod ohjasi 1-4-loppulukemat 84. minuutin kohdalla ja tämän pelin tarina oli siinä.

Maratontaulukon ykkönen ratkaisi siis 27. Suomen mestaruutensa ja maratontaulukon kakkosen, eli TPS:n, matka kohti Ykköstä sai valitettavasti lisävauhtia. HJK ei kuitenkaan juhlinut voittoa esimerkiksi pukukopissa lainkaan, vaan joukkue kunnioitti edelleen jatkuvaa kautta sekä varmaan myös TPS:n ahdinkoa.

TPS:n tilanne sarjan häntäpäässä siis tukaloitui entisestään, kun FC Honka saalisti pisteen SJK:lta. TPS:llä on jäljellä vielä kolme ottelua, joista sen pitäisi saada vähintään kaksi voittoa eli kuusi pistettä. Ja samaan aikaan Hongan pitäisi hävitä loput ottelunsa. Silloin Ykköseen lähtisi TPS:n sijaan Honka. Haaste ön äärimmäisen kova, sillä vastaan asettuvat enää Eurocup-paikoista mittelevät KuPS, FC Lahti ja IFK Mariehamn.