TPS:n naisten liiga-avaus on lauantaina Espoossa

22.03.2013 11:00

Naisten liiga on se ensimmäinen kotimainen huippujalkapallosarja, joka pääsee täyteen vauhtiin jo ensi lauantaina. TPS:n nuori joukkue pääsee heti alkajaisiksi todellisen testiin, sillä vastaan asettuu rajusti kauteen panostanut FC Honka.

- Olen ollut jo muutaman kauden tässä mukana ja nyt joukkueessa oli ehkä aikakin tapahtua suurempia muutoksia. Minä näen asian niin, että joukkueesta lähti pelaajia ja tuli uusia pelaajia, FC Hongan päävalmentaja Timo Lounio väistelee joukkueensa vahvistumispuheet.

Viime kaudella neljänneksi jäänyt Honka on kuulunut viime vuodet suomalaisen naisjalkapallon ehdottomaan elittiin ja mitaleilta pullahtaminen ulos taisi olla vain yhden kauden mittainen tapaturma. Sen verran vahvasti Honkaa nimittäin taas tyrkytetään taas kolmen joukkoon.

- Honka kuuluu tämän sarjan suurimpiin ennakkosuosikkeihin. Lähdemme Espoosen nöyrinä, mutta emme nöyristelemään, TPS-luotsi Jouni Alen lupaa.

Turun Pyrkivästä siirtynyt hyökkääjä Sini Laaksonen kuuluu TPS:n tuoreimpiin tulokkaisiin. Nuorten maaotteluita pelannut Laaksonen tietää Naisten liigan tason, mutta ei hänkään lähde kumartelemaan ennakkoon minnekään suuntaan.

- Meillä on ihan kilpailukykyinen joukkue koossa ja on hienoa, että kausi nyt alkaa. Olen odottanut tätä jo monta viikkoa. Honka on todella taitava ryhmä, mutta me menemme Espooseen näyttämään parasta osaamistamme. Se, että joukkueemme on nuori ja vähän kokematon, on nähtävä vahvuutena, Laaksonen muistuttaa.

FC Honka - TPS alkaa Espoon Laaksolahden keinonurmella lauantaina 23.3. klo 15.30.