17. 1-0 Hayley Lauder
22. 2-0 Jodie Botterill
44. 3-0 Maiju Ruotsalainen (rp.)
81. 4-0 Jennie Nyman

TPS:n naisten edustusjoukkueen keskiviikkoinen vierailu Ahvenanmaalle ei jättänyt kenellekään epäselvyyttä siitä kumpi oli pelaavampi joukkue. Åland United siirteli palloa niin rivakkaan tahtiin ja pelasi tarkoilla syötöillään itselleen hyviä tilanteita hyökkäyspäässä, niin ettei Tepsi ehtinyt kunnolla peliin mukaan, vaan joutui jo ottelun alusta lähtien puolustusasemiin.

Vielä kun luottotoppari Siiri Hammar venähdytti nilkkansa 14. minuutilla ja joutui vaihtoon, Åland ratkaisi pelin välittömästi kahdella nopeasti rakennetulla maalilla. Hieman ennen taukoa kotijoukkueen Maiju Ruotsalainen laukoi hieman kyseenalaisesti tuomitusta rangaistuspotkusta lukemat jo 3-0:aan.

Toisella puoliajalla TPS pääsi paremmin rakentelemaan peliä ÅU:n tyytyessä johtolukemiin ja vaihtopelaajien päästessä kentälle. Vaihtopelaaja Jennie Nyman teki vielä 4-0, mikä olikin hänen ensimmäinen liigamaalinsa.

TPS:n vastuuvalmentaja Heikki Altonen tunnusti Åland Unitedin kiistatta vahvemmaksi joukkueeksi, eikä tappiota hänen mukaansa kannata sen enempää surra.

– TPS:n nuoret pelaajat kohottavat tasoaan koko ajan, ja esim. Siiri Hammarin tilalle tullut vain 16-vuotias Saija Östlund täytti paikkansa keskikentällä hienosti, Altonen kiitteli.

Muita TPS:n parhaita päivän ottelussa olivat toppari Emmi Montonen ja keskikentän Petra Nurminen, joka palkittiinkin joukkueen parhaana pelaajana. Siiri Hammarin loukkaannuttua toisen topparin paikan ottanut Tiina Vatanen sai taistella kotijoukkueen nopeita pistohyökkäyksiä vastaan ja onnistuikin hänelle osittain  vieraalla pelipaikalla mainiosti.

TPS:n avauskokoonpano: Katja Kankaanpää (mv);  Emilia Halm, Siiri Hammar (24. Saija Östlund), Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Petra Nurminen, Tiina Vatanen (C); Sari Tikkanen (var. 51.), Julia Säppi (52. Janniina Haapaniemi), Terhi Ristolainen (63. Taija Tomberg); Tiia Tikkanen (var. 72.).
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv) ja Hanna Karhu.

TPS:n naisten seuraava ottelu on Ilvestä vastaan Tampereella Tammelan kentällä sunnuntaina 13.5. klo 16.00.