TPS:n naiset saalistivat vieraspisteen liiga-avauksessa

Naisten liiga 2018 pääsi täyteen vauhtiin tänään. TPS avasi oman liigakautensa Tampereen Ilveksen vieraana Pirkkahallissa. Tulijaisina oli arvokas vieraspiste, sillä ottelu päättyi tasan 1-1. Ottelun molemmat maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla.

Ilves ja TPS ottivat yhteen keskinäisessä liigakenraalissaan tasan viikko sitten ja silloin Ilves oli parempi lukemin 3-1. TPS-leirissä uskottiin vakaasti, että tuloksellisesti vähän heikompaa kenraalia seuraa sitäkin parempi ensi-ilta. Näinhän siinä sitten kävikin. Voittokaan ei olisi ollut suuri vääryys.

Tampereen Ilves meni ottelussa 1-0-johtoon ottelun 27. minuutilla Johanna Salmijärven maalilla. TPS kuitenkin kuittasi vielä ennen taukoa, kun Katja Hakala iski elämänsä ensimmäisessä liigaottelussaan TPS:n paidassa koko liigauransa ensimmäisen maalin. Hakala tempaisi purkupallon kaaressa takaisin kohti Ilveksen maalia ja veto upposi perille asti noin 20 metristä.

– Ensimmäisellä puoliajalla taktiikkamme toimi ja mielestäni sekä hyökkäys- että puolustuspelimme oli aika hyvin balanssissa, TPS-luotsi Juha Reini niputti.

Ottelun toisella puoliajalla ei nähty maaleja, mutta painettiin todella lujaa päästä päähän. Kumpi tahansa joukkue olisi paremmalla onnella voinut iskeä sen ratkaisevan voittomaalin, joten ehkä tasapeli oli lopulta oikeutettu lopputulos.

– Tämä oli kokonaisuudessaan lupauksia antava peli. Toisella puoliajalla mentiin lujaa ja nähtiin tilannerikasta jalkapalloa. Molemmilla joukkueilla oli kyllä omat paikkansa ratkaista peli, Reini vielä summasi.

TPS tänään: Milla-Maj Majasaari –  Mira Uronen – Alina Schrey – Emma Santamäki – Netta Laasio (Laura Kattelus 46´) – Wilma Spets – Riikka Ketoja – Katja Hakala – Tiia Savolainen – Netta Hannula (Milla Rantamäki 84´) – Jenni Rannus (Annika Haanpää 64´)