TPS:n lento jatkuu – nyt sai kyytiä myös MuSa

TPS:n mainiot otteet saivat lauantaina onnistunutta jatkoa Porin ikuisen tuulen stadionilla, kun paikallinen MuSa kaatui kotonaan lukemin 1-3. TPS-leirille MuSa-voitto tuotti vielä ylimääräistä iloa, sillä porilaiset olivat voittaneet TPS:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Veritas Stadionilla luvuin 1-2. TPS:lle voitto oli kolmas peräkkäinen ja seitsemäs viimeisessä kahdeksassa ottelussa.

50-40-30. Siinä sarjan kärkikolmikon pistemäärä ennen Ykkösen viimeistä kolmannesta. Kukapa olisi tähän uskonut ennen sarjan alkua? Joka tapauksessa FC Haka porskuttaa kärjessä tappavalla tahdillaan jo 50:ssä pisteessä ja TPS sekä FF Jaro seuraavat sitten kymmenen pisteen välein. TPS:n tämän päivän vastustaja MuSa on edelleen taulukossa neljäntenä pistemäärällä 27.

TPS:n avausmaalin viimeisteli Eliécer Espinosa 32. minuutin kohdalla. Kolumbialaiskärki näytti jälleen kerran maalintekijän vaistonsa, kun hän niittasi Sami Rähmösen passaaman pallon varmasti verkkoon.

MuSa tasoihin ilkeässä paikassa juuri ennen ottelun taukoa. TPS:lle sattui parikin merkkausvirhettä ja Verneri Salminen painoi pallon TPS:n verkkoon avausjakson lisäajalla.

– Eka puoliaika oli, sanotaan ihan ok, mutta olihan siellä myös tyhmiä suorituksia, mukaan lukien se takatolpalle nostettu erikoistilanne. En mä kokonaisuutena sitä nyt niin hyvänä pidä, mutta kyllä me varmaan vähän parempia oltiin kuin MuSa, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen arvioi ottelun ensimmäistä puolikasta

Tepsi kuittasi kuitenkin porilaisten tasoituksen heti toisen puoliajan alussa. TPS pelasi hyvän kulmakuvion, jonka seurauksena pallo osui MuSa:n puolustajan käteen. Sen jälkeen pallo lyötiin pilkulle ja Espinosa tulitti päivän toisen osumansa. Samalla Espinosa sai täyden tusinan maalimäärissä täyteen ja TPS siirtyi uudestaan vierasjohtoon. Espinosa nousi samalla Ykkösen maalipörssin kakkoseksi yksin.

Ottelun erikoisuuksiin kuului valtava varoitusmäärä, joita tuli peräti yksitoista. Lisäksi molemmista joukkueista sai yksi pelaaja komennuksen suihkuun kahden keltaisen kortin saattelemana. MuSa:n Juuso Rantala jätti kentän jo 56. minuutin kohdalla ja TPS:n Joakim Latonen joutui seuraamaan perässä 81. minuutin kohdalla. Ottelussa ei kuitenkaan pelattu mitenkään erityisen kovaa, joten runsas varoitusten määrä tuli sikäli yllätyksenä.

Joka tapauksessa MuSa:n jäätyä vajaalle, ottelun luonne muuttui. TPS painoi päälle entistä kovempaa ja MuSa alkoi jäädä jalkoihin. Rähmönen täydensi mainion päiväpuhteensa 71. minuutilla ampumalla pallon porilaisten maalin kattoon. TPS:lle avautui lopussa useitakin maalipaikkoja lisätä johtoaan, kun MuSa yritti rimpuilla vielä kavennusta.

– Toinen puoliaika oli kyllä äärimmäisen erikoinen kaikkiaan. Kortteja taisi tulla tänään pelitapahtumiin nähden vähän liikaa. Lopussa oli hirveä määrä avopaikkoja, joista oltaisiin voitu tehdä parikin lisää, Pikkarainen pyöritteli.

Ottelun 83. minuutilla nähtiin tepsiläisittäin hieno hetki, kun Tomas Hradecky ensimmäiset minuuttinsa sarjassa. Hradeckyn kevät ja kesä on ollut yhtä toipumista ja harjoittelua ja taas toipumista ja harjoittelua. Hyvin kokenut pelimies pääsi kuitenkin vielä kentällä kuvioihin kiinni ja ymmärrettävästi myös virtaa tuntui riittävän.

– Tomi on ollut tulossa ja tiesin, että jossain kohdassa hän tulee kentälle. Otin Rassen ensin keskelle ja Tomin siihen sen jälkeen myös rauhoittamaan loppua, eikä meillä ollut todellakaan mitään hätää näiden herrojen johdolla, Pikkarainen myhaili.

Vastaavasti Matej Hradecky jätti ottelun väliin pienen jalkavamman vuoksi, mutta mistään vakavammasta ei tällä kertaa onneksi ole kysymys.

Palloseura sai äänekästä ja upeaa tukea noin satahenkisestä kannattajajoukostaan, joka piti äänekästä elämää yllä ottelun alusta loppuun asti,

– Ihan mahtava juttu meille ja sen näki kyllä kaikista. Meidän kannattajamme ovat vaan tähän sarjaan liian hyviä, Pikkarainen kiitteli.