TPS:n jatkohaaveet mutkistuivat Suomen Cupissa

TPS:n jatkohaaveet mutkistuivat Respect Suomen Cupissa, kun joukkue hävisi Respect Suomen Cupin D-alkulohkon ottelussa tänään FC Legirus Interille lukemin 2-1. Tappio oli TPS:lle kauden ensimmäinen, mutta lohkosta menee varmuudella jatkoon vain kaksi parasta joukkuetta.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen varoituksen sanat ennakkoon FC Legiruksen tasosta osuivat varsin toteen. Vantaan Legirus-hallissa nähtiin hyvin organisoitu kotijoukkue, joka tulee olemaan kova luu ensi kauden Kakkosessa.

Legiruksen maalivahti Daniel Rodriquez ja TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo ottivat heti alkuun vähän kontaktia päätyrajalla, mutta mahdolliset rikkeet jäivät vielä puhaltamatta. Pelin alku oli muutenkin aika reipasta miehenottoa puolin ja toisin.

Vajaan parin kympin kohdalla Rähmönen harhautti oikealla ja keskitti. Pallo ajautui vasemmalle puolelle, mutta Juri Kinnusen veto painui selvästi yli. Hieman myöhemmin vasemmalta TPS sai kulman ja pallo annettiin lyhyenä Jani Virtaselle, joka keskitti Ja Miro Tenho puski pelivälineen päin Rodriquezia.

Heti perään Legirus iski nopeasti vastaan ja Samuel Chidi pääsi loistavaan maalipaikkaan, mutta latasi pallon oikeaa tolppaa nuollen niukasti ohi. 22. minuutin kohdalla Legirus onnistui. Vili Lankinen purjehti vasemmalta boxiin ja sijoitti pallon hallitusti ohi TPS-vahti Jonathan Viscosin, maalin oikeaan alanurkkaan. 1-0.

TPS sisuuntui Legiruksen maalista ja löi painetta vantaalaisten päätyyn. 38. minuutin kohdalla Jani Virtanen otti pallon hyvin haltuun ja vapautti Mika Ääritalon läpiajoon, mutta tilanne vihellettiin loppujen lopuksi paitsioksi. 44. minuutin kohdalla TPS pelasi palloa boksiin, Ääritalo pääsi virittelemään, mutta latasi voimalla päin Rodriquezia.

FC Legirus tuli toisen puoliajan alkuun lujaa. Chidi säntäsi pallon kanssa kohti TPS-maalia, ohittaen jo Viscosinkin, mutta avopaikka kuivui lopulta kokoon.

TPS pääsi yrittämään maalintekoa taas vajaan tunnin kohdalla, mutta Ääritalon matala vasuri jäi osittain piippuun. TPS sai samalla yhä vahvempaa otetta pelistä.

Reilun 70 minuutin kohdalla TPS sai kolmen kulman suman. Keskimmäisessä Ääritalo pääsi tempaisemaan suoraan ilmasta, mutta pallo lirui oikean tolpan vierestä ohi. Vajaan 80 minuutin kohdalla Niklas Friberg kiskaisi rohkeasti kaukaa, mutta pallo leijaili hieman oikealta ohi.

84. minuutin kohdalla TPS-painostus tuotti vihdoin toivottua tulosta. Rasmus Holma puski pallon oikealta Ääritalolle, joka ohjasi pallon maalin eteen. Siellä Tenho nousi korkeimmalle ja puski pallon varmasti vasempaan takakulmaan. 1-1.

Legirus kuittasi kuitenkin salamana takaisin. TPS puolusti hieman huolimattomasti ja Evgeni Tolppa pääsi iskemään 87. minuutin kohdalla pallon maalin edestä verkkoon. 2-1.

TPS:lle avautui vielä aivan lopussa kaksi hyvää paikka tasoitukseen, mutta Ääritalo ei aivan ehtinyt palloon kiinni ja Riku Sjöroosin kuti osui suoraan Rodriquezin syliin.

TPS prässäsi koko ottelun ajan aggressivisesti ylhäältä, mutta se ei saanut omaa peliään oikein missään vaiheessa rullaamaan ihan omalla tasollaan. TPS pelasi paremmin ja jotenkin vapautuneemmin esimerkiksi FC Interiä ja IFK Mariehamnia vastaan.

TPS-kannattajat olivat lauantaina runsaslukuisena liikenteessä ja he pitivät kiitettävää meteliä koko ottelun ajan.

TPS päättää Suomen Cupin alkulohkovaiheen perjantaina 3.3. klo 17.00 alkaen kun vastaan asettuu Kupittaalla lohkon toinen Ykkösen joukkue, EIF Tammisaaresta.