TPS:n ja Suomen legendaariset päävalmentajat täyttivät tasavuosia

Kaksi TPS:n ja Suomen A-maajoukkueen päävalmentajaa täytti suuria tasavuosia vuonna 2017. TPS:n entinen päävalmentaja Tommy Lindholm täytti 70 vuotta ja toinen entinen TPS:n päävalmentaja Mixu Paatelainen puolestaan 50 vuotta. Molemmat ovat myös Suomen A-maajoukkueen entisiä päävalmentajia.

Nyt 70-vuotias Tommy Lindholm pelasi upean pelaajauran TPS:n, HIFK:n ja Lahden Reippaan paidassa. Pelejä SM-tasolla kertyi 213, joissa hän teki maaleja peräti 101. Hän pelasi ammattilaisena myös turkkilaisessa Besiktasissa. A-maaotteluja kertyi yhteensä 47. Lindholm valmensi TPS:ää seuran kaikkien menestyksekkäimpien eurocup-vuosien aikaan 1986-88. Hän valmensi TPS:n myös seuran kautta aikain ensimmäiseen Suomen Cupin voittoon vuonna 1991. Lindholm toimi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajana vuosina 1993-94.

50 vuotta täyttänyt Mixu Paatelainen aloitti pelaajauransa Valkeakosken Hakassa toisen polven huippupelaajana. Hän siirtyi vuonna 1987 Dundee Unitediin Skotlantiin. Paatalainen pelasi hyökkääjänä upean uran Skotlannissa, myöhemmin Englannissa ja Ranskassa. Paatelainen aloitti valmennusuransa skotlantilaisessa Cowdenbeath FC:ssä, josta hän siirtyi TPS:n päävalmentajaksi kaudeksi 2007. Ura Turussa jäi kuitenkin vain yhden kauden mittaiseksi, koska Paatelainen haluttiin Hibernian FC:hen Skotlantiin. Paatelainen valmensi Suomen A-maajoukkuetta vuosina 2011-15 ja hän on valmentanut ennen ja jälkeen A-maajoukkuepestiään myös Skotlannissa.

Lisää uutisia