TPS:n hyökkäyspeli täyttä myrkkyä FC Interille

TPS päätti Liigacupin alkulohkotaipaleensa tänään todella tyylikkäästi. Lohkovoittonsa jo aikaisemmin varmistanut Palloseura murskasi FC Interin täysin yksipuolisen näytöksen jälkeen lukemin 5-1. Ottelu lopputulos kertookin Javenture-Areenan tapahtumista sen kaiken olennaisen.

TPS aloitti ottelun ryminällä ja ensimmäisen kerran pallo painui Magnus Bahnen selän taakse jo 11. minuutin kohdalla. Asialla oli mttenkin päälikön elkein kentällä esiintynyt Petteri Pennane, joka zippasi pallon todella kauniisti oikeaan alanurkkaan.

– Roope antoi hienon syötön ja pääsin nostamaan pallon sisään lempipaikastani kahdestakympistä, Pennanen sanaili tyytyväisenä.

Avausmaalin tyylillä syöttänyt Roope Riski iski heti perään 18. minuutilla. Ensimmäinen veto kimmahti Inter-pakistosta takaisin, mutta toinen kuti laskeutui todella nätisti oikeaan alanurkkaan.

TPS:n tappotahti jatkui samanlaisena ja Inter-puolustus joutui rikkomaan pilkun arvoisesti  vajaan puolen tunnin kohdalla. Pallon taakse asteli päättäväisesti Wayne Brown. TPS-paitaan palannut englantilainen ei sen enempää ihmetellyt, vaan jysäytti pallon voimalla takarautaan.

Ottelun toinen puoliaika jatkui täsmälleen samoissa merkeissä, kun ensimmäinenkin. 54. minuutin kohdalla Pennanen tykitti lopullisen ratkaisun Interin verkkoon.

– Roope antoi hienosti kantapäällä ja pääsin lataamaan. Inter-voitto on jo sellaisenaan hieno juttu, mutta harvoin päästään tällaisiin lukemiin. Oltiin kaikessa tänään edellä, alkulohkon maalisaldonsa jo neljään paisuttanut Pennanen myhäili.

Kun Inter oli sulatellut hetken Pennasen toista maalia, iski toistamiseen puolestaan Riski. Komea veto painui vasemmasta etukulmasta maalin kattoon. TPS:n murhaava tahti oli tappanut pelin kilpailullisen jännitteen lopullisesti. Vaikka Inter sai yhden lohdutusmaalin vielä, oli tasoero tänään hämmästyttävän suuri. Täytyy kuitenkin toppuutella sen verran, että Veikkausliiga se varsinainen kilpasarja kesällä kuitenkin on.

TPS:n joukkueessa ei ollut tänään muita kuin onnistujia, joten sen enempää nimiä on turha luetella. Ilahduttavaa oli nähdä myös seuran tulevaisuuden nimiä, kuten Matej Hradecky ja Ville-Valtteri Starck, kentällä.

Siinä missä Inter takertui alkulohkoon, jatkaa TPS otteluitaan Liigacupissa seuraavan kerran puolivälierissä ensi viikon lauantaina – ja todennäköisesti Kupittaalla. Mikäli olosuhteet antavat myöden, siirretään ottelu kuitenkin Urheilupuiston yläkentälle. Ottelun vastustaja selviää, kun muut lohkot saadaan päätöksen. Alkamisaika on joka tapauksessa 15.30.

– Voitimme Liigacupin viime vuonna ja samaan tähdätään myös nyt. Alkulohko selvitettiin tappioitta, mutta eihän jatkossakaan nyt ole varaa hävitä, jos haluaa jatkaa. Ja mehän haluamme, Pennanen vielä painotti.