TPS-MYPA sunnuntaina Kupittaalla

Kolme viimeistä otteluaan voittanut TPS kohtaa sunnuntaina MYPAn Kupittaalla. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella toistamiseen, sillä toukokuussa Kymenlaakson maakunnassa päädyttiin tasatulokseen 2-2.

– Silloin harmitti se matsi siinä mielessä, että MYPAlla kävi aika joulu. Saivat silloin tasoitusmaalin tehtyä jostain kimmokkeesta. Se jäi kaivelemaan aika lailla ja nyt täytyy ottaa kolme pinnaa, Jaakko Nyberg kertoilee.

– Muistaakseni silloin keväällä MYPA pelasi suhteellisen suoraviivaisesti. Heillä on hyvät hyökkääjät ja he pelaavat perinteisellä 4-4-2 -muodostelmalla. Paljon MYPA pelaaa varmaan keskityksiä näille hyökkääjille. Uskon että kentällä nähdään kaksi hyökkäävää joukkuetta, jotka molemmat hakevat voittoa. MYPAllekin kolme pistettä on se ainoa tie, millä he pysyvät edes vähän mukana mitalitaistelussa, tietää puolestaan maalivahti Jukka Lehtovaara.

Jos TPS on voittanut kolme viimeistä matsiaan, on MYPa taas pelannut kolme viimeistä peliään tasan. TPS-toppari Nyberg tietää miten MYPA kammetaan taas tappioiden tielle.

– Samanlaisella pelillä jatketaan kuin kolmessa edellisessä pelissä. Meillä on ollut loistavaa pallonhallintaa, pallo on siirtynyt nopeasti, ollaan saatu purettua vastustajien prässit aika kivasti ja ollaan nopeasti lähdetty vastahyökkäyksiin.

Vaikka viime peleissä MYPA ei maaleilla juuri juhlinut, MYPAlla on hyökkäyskalustossaan Valinnanvaraa. Tuhojaan kouvolalaisten hyökkäysosastolla vuoroillaan tekevät Pele Koljonen,Maksim Votinov ja Tosaint Ricketts. Ja onpa TPS-kasvatti Kim Alonenkin päässyt tällä kaudella haistelemaan liigatunnelmaa MYPA-paidassa.

– Ei MYPA-hyökkääjien varaan ole mitään erikoista mietitty. Katsotaan tietysti vähän millaisia vahvuuksia heillä on ja yritetään pitää pojat kurissa, juttelee Jaska.

TPS-MYPA pelataan Kupittaalla sunnuntaina 22.8. klo 18.30 alkaen.

Lisää uutisia