TPS:ltä tyylikäs päätös liigakaudelle – karsinnat odottavat silti

TPS päätti Veikkausliigakauden 2020 todella tyylikkäästi kaatamalla viime mestarijoukkueen, KuPS:n, Kupittaalla lukemin 3-2. TPS teki kahdella viimeisellä Veikkausliigakierroksella kaiken voitavansa, kaatamalla kaksi mitaleille povattua joukkuetta, mutta se ajautui silti lopulta liigakarsintoihin.

TPS pelaa liigakarsintoja nyt kolmatta vuotta peräkkäin, mutta myös vaihtelua on tiedossa. Vastustaja ei sentään ole kolmatta vuotta peräkkäin KPV, vaan tänä vuonna se on joko AC Oulu, KTP tai FF Jaro. Liigakarsintojen pelipäivät eivät ole vielä selvillä.

TPS – KuPS -ottelun jälkeen kentällä oli kuitenkin kaksi pettynyttä joukkuetta. TPS ei pystynyt välttämään liigakarsintoja upeasta päänahasta huolimatta ja KuPS:n mitali himmeni tappion myötä hopeasta pronssiksi. TPS ei saanut toivomiaan apuja Hakalta, joka hävisi kotonaan IFK Mariehamnille 0-1.

– Kaikki voitava me viime kierroksilla tehtiin ja pelattiin tänään erittäin hyvin viime kauden mestaria vastaan. Se oli tasapainoinen esitys, meille osui vain yksi vaikeampi jakso avausjakson lopulle. Tehtiin mestaria vastaan kolme ja oltaisiin voitu tehdä enemmänkin, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson muistutti.

– Meidän peli on ollut nousujohteista koko ajan, vaikka muutama turha tappiokin on tullut. Nyt jatketaan harjoittelua ja toivotaan, että edes pelipäivät selviäisivät mahdollisimman nopeasti. Kokonaissaldoksi tuli 17 liigaottelusta 21 pistettä, mutta se ei nyt ihan riittänyt suoraan säilymiseen, Johansson vielä totesi, ja totta kai pettyneenä.

TPS – KuPS alkoi alkuseremonioilla, kun Mika Ääritalo juoksi kentällä viimeistä kertaa Veikkausliigassa. ”Ärtsi” totta kai auttaa seuraansa vielä liigakarsinnoissakin. TPS-maestro sai ansaitsemansa kunnian ennen peliä ja hän jätti kentän ennen aikojaan, koska hänen panostaan tarvitaan vielä kauden viimeisessä puristuksessa.

TPS aloitti KuPS-peli todella sähäkästi. Pelikello tikitti neljättä minuuttia, kun Santeri Haarala antoi kulmapotkun. Pallo ajautui brasilialaiselle Jeanille, joka täräytti pallon maalinedusruuhkasta KuPS-vahti Otso Virtasen ja yläriman kautta verkon perille.

KuPS:n vastaus tuli 24. minuutin kohdalla. Ääritalon tavoin peliuransa päättävä Ville Saxman latasi pallon upeasti aivan TPS-maalin vasempaan takakulmaan. KuPS oli vaarallisella jalalla liikkeelle, sillä Urho Nissilä oli ampunut vain hetkeä aikasemmin tolppaa hipoen ohi. KuPS:n vahva painostusjakso osui ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta TPS-maali pysyi koskemattomana.

TPS sai pelijyvästä kiinni toisella puoliajalla, vaikka KuPS tarrasi voittoon kiinni ottelun 73. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Aniekpeno Udoh sohi pallon verkkoon aivan maalin edestä.

TPS oli kuitenkin päättänyt, että se ei myy nahkaansa halvalla. Todella vahvaa loppukautta pelaava Joakim Latonen pääsi tulittamaan kome kertaa oikein kunnolla, mutta neljäs kerta sitten toden sanoi 79. minuutin kohdalla. Santeri Haarala sai pallon vasemmalla laidalla ja painoi kohti päätyä ja antoi loistavan passin Latoselle, joka pääsi tinttaamaan elämänsä ensimmäisen liigamaalin.

Ja sitä seuraavaa iskua ei tarvinnut odottaa kuin minuutti. Olawale Tehe siirsi pallon vasemmalle ja vaihdosta kentälle pyyhältänyt Niklas Pyyhtiä nosti ensimmäisellä kosketuksellaan TPS:n 3-2-johtoon. Kyseessä oli tietysti myös Pyyhtiän ensimmäinen liigamaali.

– Me pelattiin hyvä peli ja luotiin 7-8 hyvää maalipaikkaa ja pystyttiin puolustamaan KuPS:n erikoistilanteet tosi hyvin. Haluttiin ja uskottiin voittoon enemmän kuin KuPS. Hakalla ei ollut tänään mitään panosta ja se meni nyt näin, illan juhlakalu Mika Ääritalo summasi pelin jälkeen.

– Jonkun verran sitä joutui hammasta puremaan, kun tuli pois kentältä. Itketään ne isommat itkut kuitenkin vasta sitten, kun ollaan ensin säilytty karsintojen kautta Veikkausliigassa.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.