TPS:lle kolme uutta pelaajasopimusta

14.02.2013 11:23

Marko Rajamäen valmentama TPS alkaa kokoonpanonsa puolesta olla viimeistelyä vaille valmis joukkue Jalkapallon Veikkausliigakauteen 2013. TPS täydensi tänään ensi kauden kokoonpanoaan kahdella uudella pelaajasopimuksella sekä yhdellä merkittävällä jatkosopimuksella. Puolustaja Joonas Tursas liittyy uutena pelaajana raitapaitoihin ja maalivahti Henrik Moisander puolestaan solmi vuoden jatkosopimuksen viime kauden seuransa kanssa. Toisen huippumaalivahdin, Jukka Lehtovaaran, sopimusta puolestaan jatkettiin kahdella vuodella aina kauden 2015 loppuun asti.

TPS:llä on saavutustensa puolesta koko Veikkausliigan paras maalivahtikaksikko. 27-vuotias Moisander vartioi viime vuonna suurimman osan joukkueensa peleistä ja valittiin kauden päätteeksi ansaitusti koko Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi. 24-vuotias Lehtovaara voitti samat pokaalit palkintokaappinsa kausien 2007, -09 ja -10 päätteeksi. Molemmat maalivahdit ovat TPS:n oman juniorikoulun kasvatteja.

- Maalivahtitilanteemme on nyt suorastaan erinomainen, uskallan sanoa että koko liigan paras. He tuntevat erittäin hyvin myös toisensa ja pystyvät sparraamaan toinen toistaan. Meillä on yhden kauden tauon jälkeen taas myös eurocup-pelejä, joten otteluita riittää varmasti molemmille. Henkalla ja Jukalla on mukana myös poikkeuksellisen paljon TPS-sydäntä, joten tämän osaston kanssa voimme lähteä varsin rauhallisin mielin kauteen, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande myöntää.

Kaudella 2008 Veikkausliigassa debytoinut Moisander on pelannut yhteensä nyt 64 liigaottelua. Ajax Amsterdamin nuorisoakatemian läpikäynyt Moisander on edustanut liigatasolla myös VPS:ää. Kaudella 2006 ensiesiintymisensä Veikkausliigassa tehneet Lehtovaaran Veikkausliigan ottelusaldo on puolestaan 113 ottelua. Lehtovaara teki A-maajoukkuedebyyttinsä toukokuussa 2010.

Puolustaja Joonas Tursas on tehnyt paluun kasvattajaseuransa TPS:n leiriin viiden kauden tauon jälkeen. Edellisen kerran hänet nähtiin Veikkausliigassa ja TPS-paidassa Mixu Paatelaisen valmennuskaudella 2007, jolloin hän oli voittamassa seuransa mukana SM-pronssia. Sittemmin Tursaksen seurana on ollut Kakkosen tasolla pelaava salolainen SalPa. 26-vuotiaalla Tursaksella on jo ennestään tilillään 42 liigaottelua.

- Turre on oma kasvatti, joten hänen paluunsa on menestyvälle kasvattajaseuralle tietenkin mieluisa asia. Uskon, että hän on kertyneen kokemuksen myötä nyt valmiimpi ja parempi pelaaja kuin viime TPS-kaudella. Turren fyysiset ominaisuudet ovat lisäksi todella hyvät liigatasolle, Casagrande toteaa.