TPS joutui taipumaan Kuopiossa KuPS:lle lukemin 4-0

Loukkaantumisten runteleman TPS:n kolmen matsin voittoputki katkesi tänään Kuopiossa, kun KuPS kuittasi keväisen Turun tappionsa voittolukemin 4-0. TPS:n asema sarjataulukossa viidentenä on kuitenkin edelleen erinomainen, vaikka Kuopion reissusta synkkä tulikin.

TPS:n pelistä puuttui se viime peleistä tuttu sähäkkyys ja aggressiivisuus. Joukkue vaikutti jotenkin väsyneeltä, eivätkä useat loukkaantumisetkaan voineet olla vaikuttamatta joukkueen peliin. Poissa olivat Tiia Hirvonen, Patricia Träsk, Katja Hakala, kapteeni Mira Uronen sekä viimeisimpänä maalivahti Siiri Välimaa.

Kokenut Inkeri Niemi on kuitenkin myös huippumaalivahti ja hän sai torjuntavastuun itselleen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Lisäksi Netta Laasio oli saatu takaisin kokoonpanoon Tampereen reissun loukkaantumisen jäljiltä.

Jos TPS:llä oli kentällä varsin haastava iltapäivä, niin Kuopion Savon Sanomat Areenan katsomossa TPS-kannattaja Janne Hirvensalo dominoi sitten koko rahan edestä. Myös Ylen TV-lähetyksen kuvaajat huomioivat Hirvensalon läsnäolon näyttävästi.

Kuopion Palloseura oli ottelun alussa alkaen paremmalla jalalla liikkeellä. KuPS:n pelätty hyökkäyskaksikko, Gentjana Rochi Marina Kiskonen, junaili ensimmäisen maalipaikan jo ottelun toisella minuutilla. Rochi ujuttautui päätyrajaa pitkin kohti TPS-maalia syöttäen ovelasti Kiskoselle, mutta tämä kiskaisi hieman oikealta ohi.

TPS tarvitsi sen reilut kymmenen minuuttia ennen kuin peli alkoi kuta kuinkin normalisoitumaan. Sitä ennen palloa mäiskittiin vaan pitkänä kohti KuPS-päätyä. Vartin kohdalla TPS oli siirtyä johtoon todellisella onnenkantamoisella. KuPS-puolustus palautti pallon maalivahti Daniela Soleralle, mutta pallo livahti hänen jalkansa alta kohti maalia. Solera kuitenkin syöksyi pallon perään ja pelasti pelivälineen väljemmille vesille lähes maaliviivalta.

18. minuutin kohdalla Aino Kröger karkasi oikealta läpi Nanne Ruuskasen syötöstä. Hän teki boksissa ovelan harhautusliikkeen ja niittasi pallon sen jälkeen varmasti TPS-maalin takanurkkaan. TPS muutti omaa prässipeliään selvästi aggressiivisemmaksi KuPS:n johtomaalin jälkeen, mutta kotijoukkueen vahva ote jatkui.

33. minuutin kohdalla Kröger pääsi tälläämään vasurillaan, mutta Inkeri Niemi torjui mainiosti TPS:n maalissa. Heti perään Rochi tulitti kohti Tepsin maalia, mutta Niemi nyrkkeili jälleen pallon ulos.

39. minuutin KuPS rankaisi toistamiseen. Gentjana Rochi ampui ensin päin Emma Santamäkeä, mutta toisella yrityksellä pallo sitten painui aivan TPS-maalin oikeaan alakulmaan.

KuPS:n kova intensiteetti jatkui ottelun toisella puoliajalla ja joukkue tuli armottomalla höyryllä päälle. Lopullinen niitti ottelulle tuli sitten 52. minuutilla, kun Kaisa Kotka tykitti vasemmalta jo 3-0. Avausmaalin syöttänyt Ruuskanen viimeisteli sitten kotijoukkueelle 4-0-loppulukemat ottelun 66. minuutilla.

Ottelun toisella puoliajalla TPS vaihtoi kentälle nuoret Daniela Sandåsin ja Rosa Niemen. Myös paluun seuraan tehnyt Milla Rantamäki debytoi lauantaina pienen tauon jälkeen TPS-paidassa tullen kentälle Amanda Aatsingin tilalle.

TPS:n on kuitenkin turha masentua tavallista isommasta tappiosta, vaan siirtää fokus saman tien ensi lauantaina yläkentällä pelattavaan Åland United -otteluun.