TPS jatkoon – seuraavaksi vastaan FC Jazz

TPS veivasi itsensä jatkoon Suomen Cupin 3. kierrokselta kaatamalla tänään TPV:n Tampereen Pirkkahallissa lukemin 2-4. Kakkosen eliittiä oleva TPV näytti ajoittain vaarallisuutensa, mutta TPS oli kuitenkin selvästi se parempi joukkue. TPS:n peli oli vaan yksinkertaisesti kontrolloidumpaa, systemaattisempaa ja tehokkaampaa, vaikka varsinkin toisella puoliajalla tuli myös turhia virheitä.

Alun tutun tunnustelun ja pallottelun jälkeen ensimmäisen kerran päästiin paikoille 12. minuutin kohdalla. Kuskin paikalla oli TPS. Mikko Hyyrynen painoi pitkin oikeaa laitaa ja siirsi pallon keskelle. Santeri Peltola latasi, mutta Jani-Petteri Soininen torjui. Seuraavan kerran TPS kolkutteli Paltsareiden maalia muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Hyyrynen päätti soolonsa niukkaan ohivetoon.

Ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen sitten tärähti parin minuutin sisään kahdesti. Ensin Jussi Aalto juoksi salakavalasti 25. minuutin kohdalla oikealta kohti TPV:n maalia ja linkosi pallon maalin keskelle – 0-1. Pian 28. minuutin kohdalla TPS sahasi tamperelaispuolustusta oikein huolella ja Miro Tenho päätti tyylikkään seinäsyöttöpatterin tarkkaan maalinuoliaiseen – 0-2.

TPS leipoi heti 2. puoliajan alkuun hyökkäyksen, joka päätyi vapaapotkuun aivan rankkarialueen rajalta. Aallon kierteinen veto painui kuitenkin hieman yli. TPS vyörytti hyökkäyksiään myös koko toisen puoliajan, mutta varjeli fiksusti myös omaa päätään, eikä ottanut mitään turhia riskejä. Yksi virhe kuitenkin sattui ja TPV kavensi 67. minuutin kohdalla. Oskari Jakonen rikkoi ja Sergei Korsunov latasi pallon maalin vasempaan alakulmaan pilkulta – 1-2.

Jussi Aalto vahvisteli TPS:n jatkoasemia niin ikään täplältä 79. minuutin kohdalla täräyttäen pallon vuorenvarmasti maalin vasempaan alakulmaan – 1-3. TPV nousi kuitenkin vielä toisen kerran maalin päähän, kun joukkueen kärki Matti Jokinen käytti raitapaitojen puolustuksen totaaliset kommunikaatiovirheet hyväkseen – 2-3. Mikko Hyyrynen niittasi erotuomarin antamalla lisäajalla vielä lopullisen niitin ottelulle ja homma oli siinä – 2-4.

TPS kohtaa Suomen Cupin 4. kierroksella FC Jazzin. Ottelu pelataan TPS:n kotiotteluna Turussa. Ottelun tarkempi pelipäivä ja sen ajankohta ratkennee heti alkuviikosta.