TPS jälleen hyvin edustettuna A-maajoukkueessa

Suomen A-maajoukkue pelasi eilen 3-3 tasapelin Pohjois-Irlantia vastaan Belfastissa. Suomi joutui aikaisessa vaiheessa 2-0 tappiolle, mutta tuli nopeasti takaisin peliin mukaan. Vain kolme minuuttia Pohjois-Irlannin 2-0 maalin jälkeen Tim Sparv puski hienosti Suomen kavennuksen ja kaksi minuuttia tästä Teemu Pukki pääsi tasoittamaan ottelun Pohjois-Irlannin puolustuksen avustuksella. 2-2 oli myös tilanne puoliajalla.

Toisella puoliajalla Suomi sai enemmän ottelua hallintaansa. 78. minuutilla TPS-kapteeni Kolehmaista rikottiin ja Perparim Hetemaj laukoi hienosti vapaapotkusta Suomen 3-2 johtoon. Johto kesti valitettavasti vain 5 minuuttia, jolloin Joona Toivio repi Pohjois-Irlannin Martin Patersonin nurin rangaistusalueella rangaistupotkun arvoisesti. Paterson itse laukoi pilkulta tasoituksen. Enempää osumia ottelussa ei nähty ja näin peli päättyi 3-3 tasapeliin.

Turun Palloseura oli taas hienosti edustettuna maaottelussa. Avauskokoonpanossa oli kapteeni Niklas Moisanderin johdolla neljä TPS-taustaista pelaajaa. Moisanderin lisäksi avauksessa olivat Jere Uronen, Kasper Hämäläinen ja Njazi Kuqi. Toisen puoliajan alussa kentälle tuli TPS-kasvatti Riku Riski ja 69. minuutilla TPS:n nykyinen kapteeni Toni Kolehmainen pääsi näyttämään osaamistaan. Kolehmainen esiintyi pirteästi ja sai hankittua Huuhkajille vapaapotkun, josta Perparim Hetemaj laukoi Suomen 3-2 johtoon.

Näin ollen myös syyskuun 7. päivä Ranskaa vastaan alkavissa MM-karsinnoissa voidaan odottaa vahvaa TPS-edustusta Huuhkaja-miehistössä.