TPS ja Helsingborgs IF sopimukseen Urosen siirrosta

05.01.2012 23:10

Kaudella 2011 sensaatiomaisesti Veikkausliigassa läpimurron tehnyt TPS-puolustaja Jere Uronen jatkaa uraansa Ruotsin hallisevan mestarijoukkueen, Helsingborgs IF:n, riveissä. 17-vuotias Uronen allekirjoitti kasvattajaseuransa TPS:n kanssa kolmevuotisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi. Urosen pääsarjaura kotimaassa jäi kuitenkin puolen kauden mittaiseksi, kun ensi kaudella Mestareiden liigan karsinnoissa pelaava ruotsalaisseura halusi suurlupauksen riveihinsä jo kesken TPS-sopimuskauden.

TPS ja Helsingborg ovat neuvotelleet Urosen siirrosta jo jonkun aikaa, mutta lopulliseen yksimielisyyteen siirron ehdoista seurojen kesken päästiin vasta tänään ja sopimukset allekirjoitettiin hetki sitten. Uronen puolestaan allekirjoitti oman henkilökohtaisen sopimuksensa Helsingborgs IF:n kanssa ja läpäisi lääkärintarkastuksen eilen.

- Tämä oli Jerelle erinomainen vaihtoehto tässä vaiheessa uraa. Hänellä on kaikki mahdollisuudet saada kunnolla vastuuta jo kaudella 2012. Hienoa, että pääsimme nyt kaikkia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Marco Casagrande toteaa tyytyväisenä.

Uronen debytoi viime kaudella TPS:n liigamiehistön kokoonpanossa kesäkuussa kotikentällään Hakaa vastaan vasta 16-vuotiaana. Hän esiintyi ensimmäisen kerran avauksessa heinäkuun puolella vierasottelussa FF Jaroa vastaan. Urosen näytöt olivat heti sen verran vakuuttavat, että hän piti siitä lähtien oman paikkansa TPS:n avauskokoonpanossa vasemman laitapuolustajan tontilla käytännössä kauden loppuun asti. Urosen maalitili Veikkausliigassa aukesi heinäkuun lopussa FC Honkaa vastaan. Hän pelasi koko kauden aikana yhteensä 18 liigaottelua ja viimeisteli yhden maalin.

Urosen vahvat esitykset nostivat hänet myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiomiehistöön ja avaukseen. Myös Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen kutsui hänet mukaan Suomen A-maajoukkueen yhdelle leirille tulevaisuutta silmällä pitäen.