TPS Chef kokosi yhteen kahdeksan huippukokkia Ravintola Maunoon

08.04.2017 19:15

Neljännen kerran järjestetty TPS Chef keräsi torstai-iltana Ravintola Maunoon 130 herkkusuuta nauttimaan kahdeksan huippukokin Show-Dinneristä. Mr. TPS Chef, Ravintola Olon Pekka Terävä, oli jälleen koonnut yhteen Suomen parhaimmat kokit, jotka loihtivat ruokailijoiden silmien edessä toinen toistaan maukkaampia annoksia. Terävä itse valmisti parsaa ja uutta perunaa, Aki Wahlman tarjoili Caesar-salaattia, Antti Vahtera päätyi rapumakkaraan, Ravintola Mamin Marko Rauhala laittoi esille siikaa ja punajuurta, Petteri Luoto valmisti ricottapastaa, HK Scanin Janne Leppänen siivutti porsasta ja pikkelöityä sipulia, Ravintola Kaskiksen Erik Mansikka luotti kanakebabiin ja vappuna Turkuun avattavan Roster Turun Kari Aihinen teki sukulaku-jälkiruoan. Huippukokkien ei tarvinnut valmistaa loppuunmyydylle TPS Chef -väelle ruokia yksin, vaan jokaisella oli apureinaan Turun Ammatti-Instituutin aikuislinjan kokkiopiskelijoita.

Ilta eteni rennoissa tunnelmissa ruokavieraiden kiertäessä omien makumieltymystensä ja tahtinsa mukaisesti pisteitä läpi. Ruokien haun lomassa oli aikaa kysellä kokeilta tarkempia kysymyksiä tarjolla olevista annoksista sekä tietysti seurustella muiden vieraiden kanssa.

– Erittäin hienoa olla jälleen täällä näiden upeiden kollegojen kanssa tekemässä ruokaa TPS jalkapallon hyväksi. Tänne on aina mukava tulla, kun tunnelma on näin hieno. Eiköhän me nähdä myös ensi vuonna, lupailee TPS Chefin ideoinut Pekka Terävä. 

Tilaisuuden aikana äänessä oli illan tähtien eli huippukokkien lisäksi myös Ravintola Maunon Santtu Kiili, TPS jalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen, myyntijohtaja Timo Tuominen, päävalmentaja Mika Laurikainen sekä kokenut kolmikko Mikko Hyyrynen, Mika Ääritalo ja Sami Rähmönen.

– Yritetään syödä kotona mahdollisimman hienosti ja hyvin, vaimo (Saara) yleensä hoitaa sen. Tulen illalla kotiin ja siellä odottaa jotain hyvää. Tosin tykkään kyllä itsekin laittaa ruokaa. Ei meillä hirveästi mikro kilise, paitsi sitten seuraavana päivänä kun lämmitellään edellisen päivän ruokia, kertoo Mikko Hyyrynen perheensä ruokailutottumuksista.

Tilaisuudessa oli myös huutokaupattavana Abukar Mohamedin viime kauden game worn -pelipaita. Oy Wallinkoski Ab huusi Abun paidan 1250 eurolla. Kyseinen summa ohjataan suoraan GANT Akatemian laadukkaaseen ylläpitämiseen.

– Iso kiitos kaikille paikalla olleille upeasta illasta. Ennen kaikkea haluan kiittää huippukokkejamme sekä heidän apulaisiaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta ja makuelämyksistä, päättää Timo Tuominen.