Tiia Tikkasen osuma nosti TPS:n FC Unitedin kantaan

TPS:n naisten raivoisa taistelu sarjapaikasta jatkui suotuisissa merkeissä lauantaina. Raitapaidat nimittäin kaatoivat Tampereen Ilveksen Urheilupuiston yläkentällä lukemin 1-0. Ensimmäinen puoliaika eteni ilman tilastomerkintöjä, mutta toisella puolikkaalla alkoi tapahtua. TPS piinasi kotiyleisöään kuitenkin lähes loppuun asti, sillä Tiia Tikkanen täräytti voittomaalin vasta 87. minuutin kohdalla.

Tikkasen maali todellinen tahtomaali. Hän pääsi keskeltä läpi ja iski pallon päin Ilveksen maalivahti Minna Kalliota. Peliväline kuitenkin kimposi takaisin tilanteen loppuun asti pelanneella Tikkaselle, joka pääsi tuikkaamaan pallon tyhjiin.

TPS:n voitto oli täysin ansaittu, sillä Ilves oli helisemässä lähes koko ottelun ajan. Silti TPS:lle iski lopussa päälle pieni paniikki, mutta onneksi tupsukorvat eivät enää päässeet tasoittamaan. Yksi TPS:n hahmoja oli nuori Siiri Hammar, joka pelasi loistomatsin joukkueen alakerrassa.

Äärimmäisen tärkeä voitto merkitsi sitä, että TPS ajoi pisteissä FC Unitedin kiinni. Molemmilla on nyt kasassa 15 pistettä ja toinen näistä joukkueista lähtee hakemaan vauhtia suoraan Ykkösen tasolta. Pietarsaarelaiset hävisivät lauantaina sarjan kärjessä olevalle PK-35:lle todella täpärästi lukemin 2-1. Unitedin maaliero on tällä hetkellä kolmen maalin verran parempi kuin TPS:llä.

TPS kohtaa kahdella viimeisellä kierroksella KMF:n Kuopiossa sekä päätöskierroksella FC Hongan Turussa. FC Unitedin loppuohjelma on jopa aavistuksen verran hankalampi. HJK saapuu viikon päästä Pietarsaareen ja päätöskierroksella United matkustaa Porin Nice-Futiksen vieraaksi.