SJK löysi kadonneet tehonsa TPS:n kustannuksella (kooste)

TPS:n viimeistelyvaikeudet jatkuivat tänään Seinäjoella, kun kotijoukkue SJK piti pintansa OmaSP Stadionillaan lopulta murskalukemin 4-0. TPS ja SJK ovat molemmat kärsineet maalinteon tuskasta alkukauden aikana ja kummatkin joukkueet olivat viimeistelleet ennen tiistaita vain kahdeksan kertaa. SJK pääsi tästä piinasta nyt TPS:n kustannuksella. Voitto oli päävalmentajaansa kesken kauden vaihtaneelle SJK:llekin kuitenkin vasta kauden kolmas. SJK avasi samalla voittotilinsä uuden päävalmentajansa, Alexei Eremenko Sr:n, alaisuudessa.

SJK siirtyi 1-0-johtoon ottelun 23. minuutin kohdalla, kun Johannes Laaksonen harhautteli boksissa ja tykitti sen jälkeen vasurillaan pallon verkon perukoille. Ottelun 34. minuutilla TPS:lle aukesi mitä mainioin tasoituspaikka, mutta SJK-maalivahti Mihkel Aksalu torjui Onni Valakarin tulisen kudin kulmaksi. Heti kulman jälkeen Niklas Friberg latasi pallon vain hieman yli SJK:n maalin.

38. minuutin kohdalla SJK iski kohtalokkaasti uudestaan. Emile Paul Tendeng haki pallon päädystä ja latasi pelivälineen muutaman liikkeen jälkeen itse verkkoon. TPS sai juuri ennen taukoa vielä loistavan paikan kaventaa. SJK:n Jesse Sarajärvi rikkoi ja Palloseura sai vapaapotkun aivan rankkarialueen rajalta. Jani Virtasen tarkka kierteinen kuti kilahti kuitenkin SJK:n maalin ylärimaan. SJK viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla murhaavilla tehoilla, sillä kolmesta hyvästä tilanteesta kaksi johti lopulta viimeistelyyn asti.

Ottelun 49. minuutin kohdalla Mika Ääritalolla oli huippupaikka kaventaa, mutta Aksalu venyi Ääritalon puskun eteen. SJK iski sen jälkeen heti tylysti vastaan ja Aristote Mboma niittasi isännille jo 3-0. Vajaan tunnin kohdalla Valakari viritteli pyssynsä, mutta Aksalu selvitti jälleen tilanteen. SJK iski pian sen jälkeen taas tuhoisasti, kun Tendeng viimeisteli jo illan toisen osumansa.

Joakim Latoselle tarjoutui seuraava kavennuspaikka noin vartti ennen loppua, mutta Aksalu torjui hänen vetonsa päädystä ulos. Reilun 80 minuutin kohdalla Sami Rähmönen keskitti tarkasti, mutta Oskari Jakosen pusku kolahti tolppaan.

TPS:llä on Seinäjoen murheellisen illan jälkeen matkaa sarjan toiseksi viimeiseen sijaan edelleen yksi piste, mutta kolmanneksi viimeiselle sijalle jo viisi pistettä. Tilanne on siis varsin tukala.

TPS:n taistelu Veikkausliigassa jatkuu kuitenkin jo ensi perjantaina, kun FC Lahti Veritas Stadionille vieraaksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 20.30.