Siipirikkoinen TPS väsähti otteluruuhkaan

TPS palasi kolmen vierasottelun mittaisen putkensä jälkeen taas takaisin kotoisalle Veritas Stadionille, mutta kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Tepsin reissuviikkohan sujui tuloksellisesti erinomaisesti, kun saaliina oli tasapeli Tampereella ja Oulussa sekä Suomen Cupion finaalipaikka KuPS:n kustannuksella.

Tänään TPS:n draivi ei kestänyt kuitenkaan kuin puolikkaan avausjaksosta, jonka jälkeen Jaro livahti 0-1-johtoon. Pietarsaarelaisten kone sai lisää bensaa, kun erotuomari Vesa Hätilä näytti keskikentällä uurastaneelle Chris Cleaverille suoraa punaista korttia 29. minuutin kohdalla. Jaro eteni lopulta selvään 0-3-voittoon.

TPS ui avausjakson alkupuolella useisiin tekopaikkoihin, mutta edes onni ei ollut myötä. Paikkansa olivat niin Mika Ääritalolla, Riku Riskillä kuin Babatunde Wusulla, mutta kun ei, niin ei. Keskikentän Juho Lähde kumautti kuin pisteenä ii:n päälle pallon Jaron maalitolppaan.

Sen jälkeen iski Jaro – ja vasta ensimmäistä kertaa. Aleksei Eremenko Junior näytti pelinlukutaitojaan 24. minuutin kohdalla, keskitti pallon maalin kulmalle, josta saksalaispuolustaja Tillman Grove puski pelivälineen ohi Henrik Moisanderin. Maali oli Groven liigauran ensimmäinen.

TPS:n alun etsikkoaika valui hukkaan menetettyihin maalipaikkoihin, Jaron yllättävään avausmaalin sekä Chris Cleaverin ulosajoon. Cleaverin punainen tuli rajusta taklauksesta, jonka kohteena oli Aleksei Eremenko Junior. Britin suora punainen kirvoitti ihan aiheesta äänekästä keskustelua Veritas Stadionin käytävillä. Asiasta oltiin montaa mieltä ja varsinkin puoliajalla tunnelma oli varsin kuuma. 

– Ensimmäiset 30 minuuttia olivat sitä meidän etsikkoaikaame ja sen jälkeen pelin luonne muuttui ratkaisevasti, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki manasi.

– Olen pelannut tällä kaudella vain seitsemän liigamatsia, koska olen itsekin saanut katsella punaista. Taklaus oli aika kova. Pelkäsin jo hetken, että saan itse varoituksen näyttelemisestä, Junior ironisoi ottelun jälkeen.

Niin tai näin, olihan taklaus melkoisen kova. Punainen kortti ennen ottelun ensimmäistä kolmannesta on kuitenkin melkoisen julma tuomio ja käänsi tässä tapauksessa ratkaisevalla tavalla ottelun kulun.

– Miltä se taklaus oikein näytti? Oliko se punaisen arvoinen tilanne?, Cleaver kyseli varovasti ottelun jälkeen ja oli tietysti enemmän kuin harmissaan kortistaan.

Jaron hyökkäyspään vauhtikolmikko Eremenko Junior – Venance Zézé – Ymer Xhaveri sai näin lisää tilaa ja se pääsi toteuttamaan palloista osaamistaan. Juuri ennen taukoa Jaro iskikin toistamiseen. Tällä kertaa syötön tarjosi Zézé ja verkkoa heilutteli upealla vedollaan Xhaveri.

Toisella jaksolla Jaro kaunisteli loppulukemiksi 0-3 ja jälleen asialla oli Xhaveri, joka pyssytti pallon taidolla maalin vasempaan ylänurkkaan 74. minuutin kohdalla.

TPS:n kannalta ilahduttavaa oli nuorten miesten peliminuutit. Rajamäki antoi puhtaat paperit täydet minuutit keskikentän pohjalla tahkonneelle Juho Lähteelle. Myös Roope Riski ja Santeri Mäkinen saivat ihan miehekkäästi minuutteja.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki kirosi joukkueensa suorastaan järjetöntä otteluruuhkaa ja sitä seuranneita loukkaantumisia. Erityisen huolissaan hän oli pelaajien liian vähäisistä palautuspäivistä otteluiden välissä, sekä puuduttavista bussimatkoista ympäri Suomen.

– Nybergillä on nyt iso puujalka ja Jovanovic sai iskun nilkkaansa, kaikki näkivät kun hän klenkkasi tuolla. Manninen joutui tänään pelaamaan 35 minuuttia puolirampana. Tintti Johansson oli pois kantapäävamman vuoksi, Robert Milsomilla on puujalka, Heininkankaan Jallu lähti kesken kaiken kentältä ja Kalle Mäkisellä on takareisi on krampissa. Istuimme viime viikolla bussissa 2500 kilometriä, eikä kukaan pysty palautumaan tällä tahdilla, Rajamäki listasi ja kritisoi.

– Eikä tämä luokkaantuneiden luettelo ole Jarolta pois, vaan he tietysti ansaitsivat tänään voittonsa, hän muistutti heti perään.

– Pidimme vain päämme kylmänä ja se riitti tänään. Emme ruvenneet taklaamaan turhaan. Nyt tässä on kaksi tärkeää vierasvoittoa alla, ja olen niistä erittäin tyytyväinen, Jaro-luotsi Alexei Eremenko Senior puolestaan totesi rauhalliseen tyyliinsä.

Lisää uutisia