Roope Riski ja Ville Nikkari nostattivat jo derby-fiilistä

12.08.2010 19:46

Ikuiset paikalliskilpailijat, FC Inter ja TPS, ottavat mittaa toisistaan sunnuntaina 27. kerran Veikkausliiga-tasolla. FC Interin laitapuolustaja Ville Nikkari ja TPS:n hyökkääjä Roope Riski nostattivat jo torstaina derby-fiilistä istumalla saman pöydän takana..

Nuorukaiset arvioivat alkuun toisiaan vastustajina, vaikka molemmat myönsivät nähneensä toisensa vain muutaman kerran tositoimissa. Myöskään vastakkain he eivät ole montaa kertaa aiemmin pelanneet. Syynä tähän on lähes kolmen vuoden ikäero. Nikkari on ikäluokkaa 1988 ja Riski vuosimallia 1991.

- Ville on mielestäni sellainen moderni laitapakki, joka pelaa mielellään ylöspäin, RR17 arvoi alkuun.

- Roope on nopea ja vahva kärki, joka on jo harvinaisen kypsä ja valmis pelaaja ikäisekseen, Nikkari kuittasi takaisin.

Molemmat ovat käyneet seuroissaan eri junioriportaat läpi, joten molempia voidaan kutsua enemmän kuin hyvällä syyllä seuransa omiksi kasvateiksi. Molemmat ovat olleet vakiokasvoja myös ikäkausimaajoukkueissa. Mikä sitten tekee Tepsistä tai Interistä niin hemmetin hienon seuran?

- Me ainakin koetetaan Interissä pelata futista, Nikkari tiivistää hetken pohdinnan jälkeen.

- Tepsissä on hienoja ihmisiä duunissa. Niin pelaajia, valmentajia kuin toimistoväkeäkin. Ulkopuoleltakin tulleet pelaajat kehuvat aina, miten helppoa tänne on sopeutua. Tämä on hieno perinteinen seura, jota on helppo kunnioittaa, Riski fiilistelee puolestaan ylpeänä.

On sanomattakin selvää, että molemmat odottavat vesi kielellä sunnuntaita. Turinat ja jorinat vain jaossa olleista kolmesta pisteestä tai yhdestä pelistä muiden joukossa saavat molemmat herrat lähinnä nauramaan.

- Miellä on kaksi hienoa voittoa alla, joten lähtökohdat sunnuntaille ovat erittäin hyvät. Paikallismatsi ja aina paikallismatsi ja se on tietysti aivan erityinen peli. Kyllä ne pitää aina voittaa, Riski vielä lataa - yhtään kaunistelematta.