Riku Riskin knallitemppu siivitti TPS:n jatkoon cupissa

TPS raivasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon Suomen Cupissa kaatamalla FF Jaron tyylipuhtaasti lukemin 3-0. Poikkeuksellisesti Paraisilla pelatun TPS:n kotivoiton pääarkkitehtinä hääri Riku Riski, joka teki ottelun kaikki maalit.

Melko hyvävauhtinen ottelu alkoi TPS:n hallinassa ja hyökkääjänä toikkaroinut Babatunde Wusu meinasi jo neljännellä peliminuutilla viedä isännät johtoon. Vitali Teles Jaro-maalissa kuitenkin torjui nigerialaisen pallollisen lähentelyn. Seuraava maalipaikka tulikin Jarolle kun TPS-kippari Jallu Heinikankaalle tuli paha källi ja vieraiden Venance Zeze pääsi livahtamaan kohti Henrik Moisanderin vartioimaa maalia, mutta norsunluurannikolaisen laukauksessa ei ollut osoitetta. Ensimmäinen maali nähtiin 16. minuutilla; Mika Ääritalo jatkoi Riku Riskille boxiin ja RR10 sijoitti pallon varmasti ohi Telesin. TPS:n johto oli kasvaa reilun 20 minuutin jälkeen Wusun epäonnistuttua kahdesti noin minuutin sisään niin sanotuista tuhannen taalan paikoista. Riski hätyytteli toistamiseen Jaro-veskaria hieman alle puolen tunnin kohdalla, mutta rangaistusalueen oikealta puolelta pienestä kulmasta tulleen kudin Teles onnistui torjumaan. Vielä ennen taukoa Ääritalo pääsi laidaltaan laukaisusektorille, mutta veto suuntautui yli maalin.

TPS tuli toiselle puoliajalle ryminällä. Ainoastaan alle kaksi minuuttia oli ehditty pelata, kun Wusu jatkoi Sami Rähmösen keskityksen takatolpalle, josta Ääritalo jatkoi pallon Riskille, joka puolestaan hetken pienessä tilassa riplailtuaan pisti pallon maaliin. Tulostaulun hoitaja sai näin laittaa kotijoukkueelle numeron kaksi merkitsemään maalimäärää. RR10 meinasi täydentää knallitemppunsa jo toisen puoliajan alkuminuuteilla päästen laukomaan vihaisesti rangaistusalueen tietämiltä, mutta vielä aika ei ollut kypsä kolmannelle maalille. Seuraava maalipaikka avautuikin Jarolle, kun pienistä loukkaantumisista kärsinyt Alexei Eremenko Jr.tarjoili Petter Meyerille puskupaikan, mutta Moisander TPS-maalissa liimasi pallon varmasti. Kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia, Wusu pääsi läpiajoon Riskin mainiosta läpisyötöstä ja onnistui kiertämään vielä maalivahdinkin, mutta Jaron puolustaja ehti kiinni hyökkääjäkolossiin ja sai horjutettua tätä tarvittavan verran. Erotuomati Mattias Gestranius ei viheltänyt tilanteesta pilkkua Tepsille, vaikka yleisöstä sitä vaadittiinkin. Tunde ei tilanteesta masentunut ja oli taas yrittämässä maalintekoa noin minuutin päästä. Nyt Tunden laukausen tiellä oli ylärima, joka plokkasi tulisen kenkäisyn. Vastahyökkäyksestä Jaro pääsi heti iskemään vaarallisesti, mutta Henrik Moisanderin oikea-aikainen vastaantulo pelasti TPS:n takaiskuilta. Viimeisen naulan Jaron cup-arkkuun iski Riku Riski läpiajon päätteeksi. Tunde tiputti kaaripallon mallikkaasti ja vapautti ottelun man of the matchin maalintekoon.

– Tänään pelattiin varmaan kauden parhain peli, vaikka vastustaja ei ollut helppo. Omaan peliin voin tietysti olla tyytyväinen, ei kolmea maalia kuitenkaan kauhean useasti pääse juhlimaan, tiivisti Riku Riski.

TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki oli tyytyväinen auenneesta jatkopaikasta, mutta toppuutteli kuitenkin innokkaimpia selkääntaputtelijoita.

– Valmentaja näkee aina pelin vähän eri lailla. Tänäänkin johtoasemassa me oltiin huonoja ja aika siimassa. Juniori (Eremenko Jr.) tuli kentälle ja pyöritti peliä miten tahtoi. Mä olin siinä että ei tää näin voi olla. Saatiin kuitenkin painetta ylös ja pallollinen peli haltuun. Meillä oli kuitenkin enemmän maalipaikkoja ja ansaittiin voitto. Rikulle tietysti tää oli hieno onnistuminen ja siitä kiitokset. Noilla avuilla pitääkin tulla onnistumisia. Wusu oli kärjessä ja teki valtavan määrän duunia. Tunde tekee paljon muutakin kuin maaleja ja tänään Rikulla ja Wusulla oli connection päällä, tykitti Rapa ottelun jälkeen tuttuun tyyliinsä.

Vastustajan päävalmentaja Alexei Eremenko vanhempi oli vähäsanaisempi matsin jälkeen.

– TPS teki kolme maalia ja oli tänään parempi.

TPS:n cup-voittoa todisti yli 600 katsojaa, jotka poistuivat varmasti pääosin tyytyväisinä sympaattiselta Paraisten stadionilta.