PS Kemi jyräsi Yläkentällä TPS:n yli

Jalkapallon Ykkösen kärkijoukkue PS Kemi kävi näyttämässä Turussa, miksi se oli voittanut kauden 2015 kaksi ensimmäistä peliään. Kemiläisten pakka on tiivis ja joukkue on myös onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan. PS Kemi näytti alusta alkaen, että se ole tullut kumartelemaan entisen liigajoukkueen vieraana. PS Kemi vei lopulta pisteet ansaitusti lukemin 0-3. TPS on pelannut Ykkösessä nyt kolme ottelua ja maalitili on edelleen nollilla. Maalierossakaan ei ole kehumista, 0-5.

Kemiläiset aloittivat maaliteon ottelun 20. minuutilla. Aliu Djalo antoi kulman ja Washilli Tshibasu puski pallon vastustamattomasti TPS:n verkkoon. Raitapaidat eivät olleet ehtineet toipua edes avausmaalista kunnolla, kun 23. minuutilla kolahti toisen kerran. PS Kemin Billy Ions puski korkean pallon maalin sivusta yli Oskari Forsmanin.

TPS ei saanut toisellakaan puoliajalla hyökkäyspeliään uomiin. Vasta Albion Ademin tulo kentälle toi pientä piristysruisketta ja luovuutta. Ja sitten kävi, kuten niin monen monta kertaa. Kun TPS yritti hakea kavennusta, iski Kemi vastaiskusta loppulukemat 0-3. Sasa Jovovic juoksi TPS-puolustukselta karkuun ja sijoitti pallon hallitusti alanurkkaan.

– Ei meillä ollut edes kunnon maalipaikkoja. En tiedä, mitä eilisen ja tämän päivän välissä on tapahtunut, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ihmetteli.

– Meillä on ollut vaikeuksia pelata johtoasemassa, mutta nyt johto piti hienosti. Jos joku olisi tullut talvella sanomaan, että olette kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä sarjan kärjessä, niin en olisi ehkä uskonut, PS Kemin virkaveli Jari Åhman myhäili vieressä.

TPS:n ensimmäisen maalin ja voiton metsästys jatkuu jo ensi maanantaina, kun toinen sarjanousija MP saapuu Turkuun. Ottelun pelataan poikkeuksellisesti Paavo Nurmen Stadionilla. TPS-MP siis maanantaina 18.5. klo 18.30 alkaen.