Naisten Ykkönen: Voittotili sai täydennystä – JyPK kaatui maalilla

TPS:n naisten edustusjoukkue palasi voittojen tielle, kun tiistai-iltaisessa rästiottelussa Jyväskylän Pallokerho kaatui tiukkojen vaiheiden jälkeen maalein 1–0 (1–0). Ottelun ainoasta maalista vastasi Sofia Simola.

Ensimmäinen puoliaika sujui TPS:n ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Kotijoukkue oli muuttanut prässäämistään edellisiin otteluihin verrattuna ja se tuotti tulosta. Pallonriistojen jälkeen TPS sai rakennettua hyviä tilanteita jyväskyläläisten maalille, ja tulosta saatiin kamppailun 34. minuutilla saakka.

Jo ennen maalia Simola oli testannut maalirautojen lujuutta laukomalla pallon ylärimaan. Maali syntyi Simolan 20 metristä lähteneestä laukauksesta, joka vaihtui hitusen suuntaan vastustajan puolustajasta.

– Tiesimme ennakkoon miten vastustaja pyrkii pelaamaan ja onnistuimme vaikeuttamaan heidän tekemisiään. Voitimme palloja juuri niillä alueilla, missä niitä halusimmekin, iloitsi TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

Toisella puoliajalla tappioasemassa pelannut JyPK tuli vahvemmin peliin mukaan. TPS ei enää voittanut palloja hyökkäyspuoliskolla, mikä vaikeutti hyökkäysten rakentelua.

– Peliimme tuli hieman rauhattomuutta, mikä näkyi menetysten määrissä. Toisaalta onnistuimme selvittämään niistä erinomaisella asenteella, Salonen sanoi.

Jos ensimmäisellä puoliajalla ottelu sujui TPS:n suunnitelmien mukaan, joutui turkulaisjoukkue varsinkin viimeisen reilun varttitunnin aikana vastaanottavaksi osapuoleksi. JyPK sai luotua muutamia vaarallisia tasoitusmaalipaikkoja, mutta toisaalta myös TPS:llä oli omat tilaisuutensa lisätä johtoaan.

– Hyvä asenteemme ja yhteentekemisen meininki piti maalimme koskemattomana, Salonen summasi.

Kymmenen pelatun ottelun jälkeen TPS on kerännyt kahdeksan voittoa. Kasassa on 24 pistettä. Toisena niskaan hengittää PKKU, jolla on kasassa pisteitä yksi vähemmän, mutta samalla yksi ottelu vähemmän TPS:aa nähden pelattuna.

Voitokas JyPK-ottelu oli TPS:n ensimmäinen peli kahden ottelun viikolla. Seuraavan kerran TPS pelaa jo tulevana lauantaina 11.6., kun edessä on matka EBK:n vieraaksi.

Kuva: Janne Hirvensalo