Naisten Ykkönen: TPS vankisti voitolla asemiaan sarjan kärjessä

TPS:n naisten edustusjoukkue voitti Ykkösen kärkikamppailussa PKKU:n maalein 3–0 (1–0). Lauantain myöhäisiltana Kupittaa 5:llä pelatussa ottelussa mustavalkoiset ylsivät erittäin vahvaan peliesitykseen, eikä paremmasta osapuolesta ollut epäselvyyttä.

Ensimmäisellä puoliajalla TPS hallitsi kenttätapahtumia liikkuvalla pelityylillään. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 15. minuutilla, kun Laura Linnala puski Jenni Kaupin lähettämän keskityksen oikeaan alakulmaan. Tepsillä oli paikkoja tehdä lisääkin osumia, mutta tauolle siirryttiin  1–0-johdossa.

– Ensimmäinen puoliaika oli juuri sellaista peliä, mitä haluamme pelata. Valmennus sai vain katsoa ja nauttia pelistä, kun kaikki kentällä toteuttivat ennakkoon laadittua pelisuunitelmaa, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen riemuitsi.

Toisen puoliajan alku oli hieman haasteellinen, sillä PKKU sai avausjaksoa paremmin pelijuonesta kiinni. Alun jälkeen TPS otti jälleen otteen pelitapahtumista ja lisäosumia alkoi jälleen syntyä. TPS:n toinen maali nähtiin noin varttitunti ennen täyttä aikaa. Maalin tehnyt Linnala oli kärppänä paikalla, kun PKKU:n maalivahti Nea Laitila pudotti Jenni Rannuksen keskityksen.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin koettiin ikävä episodi, jossa keskiuusimaalaisten maalivahti Laitila loukkasi itseään ja hänet jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Tämän johdosta ottelu oli pysähdyksissä useamman minuutin ja lisäaikaa annettiin peräti 10 minuuttia. Ennen kuin lisäaikaminuuteille siirryttiin, syntyi TPS:n 3–0-osuma. Saana Kallion esityöstä Viivi Ollonqvist laukoi puolustajan jaloista, rangaistusalueen rajan tuntumasta tarkasti pallon maaliin.

– Tämä oli meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys, jossa pystyimme pitämään yllä hyvää tempoa. Jokainen pelaaja toteutti kentällä juuri niitä asioita, joita olemme harjoitelleet, Salonen sanoi.

Voitosta saatujen pisteiden myötä TPS vankisti asemiaan sarjan kärjessä. Neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä johtaa TPS ylempää loppusarjaa viiden pisteen erolla ennen PKKU:ta. Samalla TPS onnistui murtamaan PKKU-kirouksensa, sillä neljässä edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa eivät mustavalkoiset olleet onnistuneet maalinteossa.

– Loimme vähemmän maalipaikkoja kuin edellisissä otteluissa heitä vastaan, mutta nyt teimme maaleja, Salonen tuumasi.

TPS:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina 24.9. JyPK:n vieraana. Seuraava kotiottelu on ohjelmassa lauantaina 1.10., kun TPS palaa Yläkentälle kello 12 alkavassa ottelussa Ilves/2:ta vastaan. HUOM! TPS – Ilves/2 -ottelun alkamisaika on muuttunut aiemmin ilmoitetusta.

Kuva: Janne Hirvensalo