Naisten Ykkönen: Tepsin tehohetki ratkaisi voiton

TPS:n naisten edustusjoukkue palasi voittojen tielle kotiottelussaan KuPS Akatemiaa vastaan. TPS voitti kamppailun 2–0 (2–0) ja maalit syntyivät peräkkäisillä minuuteilla.

TPS:n ensimmäinen osuma syntyi 27. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa Fanny Lindholm laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta pallon maaliin. Vain hetkeä myöhemmin Nelly Lehtilä lisäsi johdon kahteen maaliin iskemällä kauden viidennen täysosumansa.

TPS:n maalia vartioi vuonna 2006 syntynyt B-juniori Venla Roine, joka suoriutui tehtävästään erinomaisesti. KuPS Akatemialla ei liiaksi paikkoja ollut, mutta ne vähäisetkin Roine hoiti mallikkaasti. Kuluvalla kaudella suurimman torjuntavastuun kantanut Inkeri Niemi oli sivussa pienen loukkaantumisen takia ja Ada Liljeströmin piti sivussa pieni sairastuminen.

Päävalmentaja Akusti Salonen oli luonnollisesti tyytyväinen saavutettuihin kolmeen sarjapisteeseen, mutta antoi silti palautetta pelillisesti otteesta.

– Rutiini riitti tänään ottamaan voiton, mutta aika ajoin pelissämme oli läsnä hurja hätäily ja kiire. Se varmasti johtui siitä, että johdamme sarjaa ja pelit alkavat käydä vähiin. Pelaajillamme on enemmän taitoa kuin mihin tällä hetkellä uskovat ja se on johtanut hätäilyyn, Salonen sanoi.

TPS:n kausi jatkuu ensi viikon perjantaina 29.7. vierasottelulla Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Ottelua on mainostettu Pitsispesiaalina osana Mustan pitsin yötä. Naisten ottelu käynnistyy kello 17 ja perään Äijänsuolla pelataan miesten ottelu.

– Se on Raumalla iso tapahtuma ja otteluun on tulossa varmasti paljon yleisöä. Uskon, että joukkueemme on valmis hyvällä keskittymisellä Rauman hornankattilaan, Salonen totesi.