Naisten Ykkönen: PKKU jälleen kerran maalin verran parempi

Naisten Ykkösen kärkikamppailu TPS:n ja PKKU:n välillä päättyi jälleen kerran keskiuusimaalaisten 1–0-voittoon. Ottelun ainoa maali syntyi toisella puoliajalla, kun PKKU onnistui hyödyntämään mustavalkoisten merkkausvirheen erikoistilanteessa.

Kupittaa 5:llä pelatun kärkiottelun ensimmäinen puoliaika sujui TPS:n hallitessa kenttätapahtumia. Pelikello ei ennättänyt vanhentua kuin muutaman minuutin, kun Saija Östlund tykitti vapaapotkun, mutta laukaus pysähtyi PKKU:n ylärimaan.

Ylärima oli toistamiseen maalin syntymisen tiellä, kun Iines Lehkosen yritys pysähtyi poikkipuuhun kimmoten siitä niukasti maaliviivan ulkopuolelle.

– Hallitsimme kenttätapahtumia ensimmäisellä puoliajalla, mutta meillä oli koko ajan kiire syöttämisessä ja ratkaisuissamme. Meillä oli vaikeuksia tunnistaa tila ja aika, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen tuumasi.

Jalkapallossa pätee monesti lainalaisuus, että jos et käytä omia paikkojasi, vastustaja tulee ja käyttää kyllä omansa. PKKU ei maalipaikoilla juhlinut, mutta onnistui hyödyntämään yhden harvoista tilaisuuksistaan ottelun 57. minuutilla. Maali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, jossa Mira Kontio oli unohdettu täysin vapaaksi, eikä tämä jättänyt paikkaansa käyttämättä.

Toisella puoliajalla TPS ei päässyt enää samanlaisiin paikkoihin kuin mitä ensimmäisellä. Ottelu päättyi jälleen kerran PKKU:n 1–0-voittoon. Joukkueet ovat kohdanneet neljä kertaa kuluvan kahden vuoden aikana ja kolme kertaa ottelu on päättynyt PKKU:lle 1–0, vain kerran on ottelu on päättynyt maalittomaan tasatulokseen.

– Sanoin joukkueellekin, että meillä oli kentällä liikaa yksilöitä, eikä joukkuetta. Niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisessa oli liikaa kurittomuutta, Salonen totesi.

Voittonsa myötä PKKU nousi TPS:n kanssa 36 pisteeseen. PKKU nousi kärkeen paremman maalieron turvin. PKKU:lla maaliero on +19 maalia, kun Tepsillä se on +18. Ykkösen runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi ottelua. Runkosarjan voitto on kahden kauppa, sillä kolmantena oleva JyPK on jäänyt TPS:sta ja PKKU:sta yhdeksän pisteen päähän.

TPS pelaa lauantaina 20.8. vierasottelun VJS:aa vastaan ja runkosarjan päättävä kotiottelu on ohjelmassa lauantaina 27.8. kello 13 Ilves/2:ta vastaan. Runkosarjan jälkeen neljä parasta joukkuetta pelaavat vielä kaksinkertaisen sarjan, jossa sarjan voittaja ja liiganousija ratkaistaan.

Kuva: Janne Hirvensalo