Naisten Ykkönen: TPS:n kausi päättyi voittoon ja riemuun

Jo kaksi kierrosta ennen sarjan päättymistä nousunsa Kansalliseen Liigaan varmistanut TPS:n naisten edustusjoukkue päätti sarjakautensa 2–0 (1–0)-vierasvoittoon PKKU:sta. Ottelun päätyttyä riemun määrä lisääntyi, kun joukkue pääsi tuulettamaan voittoa ”Liigaan”-juhlapaitojen kanssa.

Ottelun alku käynnistyi, kuten niin moni ottelu tällä kaudella PKKU:ta vastaan. Keskiuusimalaiset tulivat päälle suoraviivaisella pelityylillään, mutta tähän TPS oli valmis. Avausvartti sujui kuitenkin tasaisissa merkeissä, kunnes TPS alkoi ottamaan pelin hallintaa selvemmin itselleen.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 23. minuutilla Viivi Ollonqvistin toimesta. Osuma oli Viivin kauden kuudes. Ensimmäisen puoliajan aikana TPS:llä oli myös muita paikkoja tehdä maaleja, mutta kahdesti maalitolpat estivät lisäosumien syntymisen.

Päätösnumerot syntyivät erotuomarin antamalla toisella lisäaikaminuutilla, kun Jenni Kauppi onnistui tuplaamaan johdon kauden neljännellä täysosumallaan.

Kun erotuomarin ottelun päättävä pillin vihellys kajahti ilmoille, kajahti samalla myös pelaajien riemu voitosta ja kauden päättymisestä liiganousuun. TPS oli kuluvalla kaudella naisten Ykkösen eniten maaleja tehnyt ja vastaavasti vähiten maaleja päästänyt joukkue.

– Ylemmässä loppusarjassa pidimme maalimme puhtaana neljää kertaa kuudessa ottelussa. Kaikkiaan 24 ottelussamme pystyimme pitämään nollan 12 kertaa. Se kertoo siitä, että olemme osanneet jotain asioita tehdä oikeinkin, TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen hymähteli.

Nyt TPS vetäytyy ansaitsemalleen tauolle, kunnes palaa marraskuun puolella käynnistämään harjoittelun ensi kautta ajatellen.

TPS:n naisten edustusjoukkue haluaa kiittää kuluvasta kaudesta kaikkia kannattajiaan ja yhteistyökumppaneitaan. Ensi kaudella Turussa pelataan Kansallista Liigaa!