Naiset: Tasainen vääntö Yläkentällä tuotti pisteen kummallekin Palloseuralle

Turun Palloseura kohtasi tänään Kansallisen Liigan kotiavauksessaan Helsingin Palloseuran. Molemmat Palloseurat olivat voittaneet Kansallisen Liigan avauskierroksella omat ottelunsa. TPS oli voittanut PK-35:n vieraskentällä Helsingissä, HPS puolestaan kellistänyt kotonaan Åland Unitedin. TPS ja HPS jatkavat kauttaan tappioitta, sillä lauantain kamppailu Turun Urheilupuiston Yläkentällä päättyi pistejakoon 1–1-lopputuloksella.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton, vaikka vierailijat pääsivät useaan otteeseen testaamaan TPS:n maalilla pelanneen Inkeri Niemen päivän vireen. Niemi ei kuitenkaan suostunut päästämään palloa maaliin ja teki hyviä torjuntoja. HPS sai ensimmäisellä puoliajalla useamman kulmapotkun, mutta ylärimaa lähemmäksi maalia vierasjoukkue ei päässyt. Kotijoukkue puolestaan joutui puolustamaan ankarasti, sillä HPS hallitsi pääsääntöisesti pelivälinettä. TPS:n maalintekoyritykset jäivät avausjaksolla yksittäisten hyökkäysten varaan, mutta vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Toiselle puoliajalle TPS tuli selvästi virkistyneenä. Ensimmäisen viiden minuutin aikan Tepsi pystyi rakentamaan useamman hyvän maalipaikan. Peli oli kuin vastakohta ensimmäisestä puoliajasta. Ensimmäisellä puoliajalla TPS ei saanut esimerkiksi yhtään kulmapotkua, kun toisen puoliajan ensimmäisten minuuttien aikana se sai niitä kaksi. Kun toinen puoliaika oli vanhentunut parikymmentä minuuttia, tavoitti Silja Jaatisen antama kulmapotku Sanna Poralin, joka puski pallon HPS:n maalin.

Kotijoukkueen johtomaalin jälkeen HPS painoi rajusti päälle hakien tasoitusmaalia. TPS:n puolustus kesti varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille asti. Kun kellossa oli 90 minuuttia, laukoi HPS:n Aada Nurmi pallon maaliin ja tasoitti lopputulokseksi 1–1.

– Peli oli tasaista vääntöä molemmin puolin. Ensimmäisellä puoliajalla meillä pysyi puolustuslinja tiiviinä, vaikka saatiin vastustajalta painetta, kuvaili TPS:n maalin iskenyt keskuspuolustaja Sanna Porali.

– Toiselle puoliajalle muutettiin hiukan muodostelmaa niin, että saatiin keskikenttä paremmin haltuun. Se tuotti hyvin tulosta ja saatiin sitä kautta parempia hyökkäyksiä. Aloimme saamaan vastustajan päätyyn parempia tilanteita ja kulmasta tehtiinkin sitten se maali, tiivisti Porali heti tuoreeltaan pelin jälkeen.

Lopputulos:

TPS – HPS 1–1 (0–0)

Ottelun maalit:

66 min 1–0 Sanna Porali
90 min 1–1 Aada Nurmi