Naiset: TPS palasi Kansalliseen Liigaan voitokkaasti

Paluun Kansalliseen Liigaan viime kauden päätteeksi tehnyt TPS aloitti kautensa voitokkaasti PK-35:n vieraana Helsingissä. Aggressiivista ja aktviivista peliä pelannut Palloseura ei tullut kauden ensimmäiseen sarjapeliin ujostellen. TPS haki Helsinginstä vakuuttavan voiton lukemin 3–0.

– Kauden avausottelu on aina erityisen mielenkiintoinen, vähän samanlainen kuin derbyottelu, näissä ei ennakkoasetelmat ratkaise mitään. Me pelasimme viime kaudella Ykkösessä, PK-35 puolestaan oli ylemmän loppusarjan joukkue Kansallisessa Liigassa. Kauden avausottelussa korostuu huolellisuus maalipaikoissa, sanoi TPS:n päävalmentaja Akusti Salonen.

Ottelua oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, kun TPS teki ensimmäisen maalin kulmapotkusta. Silja Jaatisen antama kulmapotku putosi Netta Hanhimäen jalkaan, joka laukoi pallon maalin yläkulmaan. Viidentoista minuutin kohdalla TPS tuplasi johtonsa, kun Sanna Porali antoi yllättävän vapaapotkun puolesta kentästä vastustajan rangaistusalueelle. Pallo tavoitti Netta Laasion, joka viimeisteli maalin.

Toisen puoliajan alku oli PK-35:n hallintaa, kunnes noin tunnin kohdalla TPS:n Jenna Koivisto riisti pallon kotijoukkueen puolustukselta ja vapautti Jenni Rannuksen maalintekoon. Kolmannen maalin jälkeen viimeinenkin energia hävisi kotijoukkueen pelistä, eikä PK-35 saanut mahdollisuuksia kavennusosumien tekemiseen. Läpi ottelun TPS sai sotkettua PK-35:n hyökkäysten rakentelua aggressiivisellä prässillä. Pallonriistoista syntyi vierailijoille monta hyvää maalipaikkaa, kuten myös TPS:n kolmas maali.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä erittäin hyvä. Oltaisiin voitu johtaa enemmänkin kuin 2–0. Prässi toimi pääsääntöisesti erittäin hyvin. Pelaajien etäisyydet olivat hyvät. Pystyttiin hyödyntämään kentän koko leveyttä ja molempia laitoja maalipaikkojen luomiseen, kertasi TPS-koutsi Salonen.

– Toisen puoliajan alku oli hyvä, saatiin pari maalipaikkaakin. Sen jälkeen tuli synkkä jakso mutta 3–0-maali katkaisi vastustajan niskan. Sen jälkeen peli oli perushyvää tasaista suorittamista, Salonen analysoi.

Lopputulos:

PK-35 – TPS 0–3 (0–2)

Ottelun maalit:

8 min 0–1 Netta Hanhimäki
14 min 0–2 Netta Laasio
58 min 0–3 Jenni Rannus

Varoitukset:

34 min Sanna Porali
65 min Viivi Ollonqvist
72 min Krista Hakala

TPS:n kokoonpano: