Naiset: TPS:lle niukka tappio Tampereella

Kansallisessa Liigassa TPS matkusti tänään Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu oli jo joukkueiden kolmas keskinäinen kohtaaminen tänä vuonna, sillä kaksi kamppailua miteltiin jo talven aikana Kansallisessa Cupissa. TPS voitti molemmat cup-kohtaamiset, joten keskinäisistä väännöistä oli alla hyvät muistot. Tänään sarjapisteet jäivät kuitenkin tiukan taiston jälkeen Ilvekselle maalein 1–0.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin fyysinen, mutta maaliton, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. TPS oli selvästi hallitsevampi osapuoli. Inkeri Niemi sai Palloseuran maalilla olla enimmäkseen rauhassa. Aivan puoliajan lopussa hän otti kuitenkin paraatipelastuksen Patricia Bohuin päästyä nokikkain Niemen kanssa. Ilveksen hyökkäykset olivat enimmäkseen yksinäisen hyökkääjän pystyjuoksuja, jotka TPS-puolustus kapteeni Emma Santamäen johdolla hoiti vaivattoman näköisesti. Etenkin TPS-hyökkääjä Jenni Rannuksella oli useampikin mahdollisuus kartuttaa maalitiliään, mutta se jäi vielä odottamaan tulevaisuuteen.

– Aloitettiin peli hyvin, luotiin ihan hyviä maalipaikkoja. Ainoa, missä jäi parannettavaa oli se, kun syötöt lähtivät liian syvältä vastustajan selustaan. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin pääosin meidän hallussamme, kertasi päävalmentaja Akusti Salonen illan peliä.

Toinen puoliaika alkoi Ilveksen hallinnalla, eikä toista puoliaikaa ehtinyt kulua kuin reilut kaksi minuuttia, kun Pipsa Saarilahti vei Ilveksen johtoon. Erittäin fyysisen avauspuoliajan jälkeen tunteet kentällä rauhoittuivat. Ilves pystyi käyttämään nopeita pelaajiaan hyväksi ja sai siten revittyä TPS-puolustusta levälleen. TPS haki ottelun lopussa tasoitusmaalia, mutta ei siinä kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta onnistunut. Lähimpänä kävi Taru Kalliovaara, jonka terävä laukaus meni tolppaa hipoen ohi maalin. TPS koki siis ensimmäisen tappionsa tällä kaudella. Kauden alku on ollut kuitenkin nousijajoukkueelta tähän asti lupauksiaherättävä.

– Toisen puoliajan alkuun tuli pari epäonnistunutta purkua, vastustaja sai pallon boxiin ja siitä tuli vastustajalle maali. Vaihdettiin alakerran linjaa kolmen linjasta neljän linjaan, ja se vähän rauhoitti pelaamista. Kaikki vaihtopelaajat toivat mukanaan kentälle hyvää tekemistä. Meidän takaa-ajomme jäi kuitenkin vaisuksi. Emme saaneet kuin yhden tolpan ja pari erikoistilannetta. Nyt pelaajat viettävät muutaman päivän vapaata vapun kunniaksi ja minä mietin mitä tehdään seuraavaksi, sanoi päävalmentaja Salonen.

Ottelun ilonaiheisiin kuului uusi mustavalkoinen pääsarjadebyytti. TPS:n junioreista edustusjoukkueeseen murtautunut 16-vuotias puolustaja Adeliina Laine pelasi tänään ensimmäiset minuuttinsa Kansallisessa Liigassa.

Lopputulos:

Ilves–TPS 1–0 (0–0)

Ottelun maalit:

47 min 1–0 Pipsa Saarilahti

Varoitukset:

Ilves
11 min Sara Haapala

TPS
45 min Saija Östlund
90+1 min Selja Leiwo

TPS:n kokoonpano: