Naiset: TPS ja Ilves kamppailevat lauantaina Kansallisen Cupin alkulohkon voitosta

10.03.2023 09:45

Turun Palloseura kohtaa lauantaina 11. maaliskuuta Tampereen Ilveksen Kansallisen Cupin alkulohkon viimeisessä pelissä. Ottelu potkaistaan käyntiin Turun Impivaarassa sijaitsevalla LähiTapiola Areenalla kello 16.45. Turun Sanomat näyttää ottelun tilaajilleen suorana ja selostettuna lähetyksenä.

TPS ja Ilves ovat molemmat varmistaneet paikkansa Kansallisen Cupin kahdeksan parhaan joukossa puolivälierissä, jotka pelataan yksittäisinä otteluina. Lauantain pelissä panoksena on kuitenkin vielä alkulohkon voitto. TPS lähtee otteluun lohkon kärkipaikalta. TPS on edennyt cupin alkulohkossa voitosta voittoon ja kerännyt yhdeksän pistettä, Ilves on sarjakakkonen kuudella pisteellään. Jos joukkueet ovat tasapisteissä lauantain pelin jälkeen, ratkaistaan paremmuusjärjestys seuraavasti:

  1. Keskinäisten ottelujen pisteet
  2. Keskinäisten ottelujen maaliero
  3. Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit
  4. Kaikkien otteluiden maaliero
  5. Kaikkien otteluiden tehdyt maalit
  6. Arpa

Kansallisen Cupin alkulohkojen pistetilanteita voi tarkastella tarkemmin Palloliiton tulospalvelun kautta.

TPS:n ja Ilveksen ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen Kansallisen Cupin alkulohkossa päättyi Tepsin 2–0-voittoon. Palloseuran tavoite on luonnollisesti jatkaa alkulohkon voittokulkuaan myös lauantaina. Kaikissa kolmessa alkulohkopelissä täydet minuutit TPS:n puolustuksessa pelanneella Meri-Tuulia Reposella on selvä näkemys siitä, mitä se vaatii.

– Ensimmäinen Ilves-peli oli meiltä joukkueena vahvaa tekemistä, pystyimme toteuttamaan niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet. Viimeiset kaksi peliä Vasa IFK:ta vastaan jättivät meille parannettavaa, vaikka niistä voitot pystyttiinkin ottamaan. Meillä on nyt vähän ollut viime peleissä hakemista prässipelimme kanssa ja sellaista turhaa kiirettä pallon kanssa. Tiettyä kärsivällisyyttä ja tehokkaampaa prässiä tarvitaan nyt lauantaina peliin, että pystytään voitto nappaamaan, analysoi Reponen.

Reposelle kausi 2023 on kolmas TPS-paidassa. Hän kantoi viime kaudella isoa vastuuta sarjanousun Kansalliseen Liigaan saavuttaneen TPS:n puolustuksessa. Reponen pelasi 21 ottelua, ollen aloituskokoonpanossa 20 kertaa. Reponen näkee Tepsin tilanteen hyvänä, kun sarjakauden alkuun on aikaa hieman reilu kuukausi.

– Huomaa, että viime kaudelta meille on jäänyt sellainen hyvä voittamisen mentaliteetti päälle, ja olemmekin saaneet hyviä tuloksia nyt harjoituskauden peleistä. Meillä on tosi motivoitunut joukkue. Ryhmässämme oli hyvä runko jo viime kauden päätteeksi ja olemme nyt saaneet vielä uusia vahvistuksia mukaan. Meillä on mielestäni tosi tasapainoinen joukkue, on kokemusta ja nuoruutta, Reponen summaa.

TPS–Ilves, la 11.3. klo 16.45 LähiTapiola Areena, Turku

Liput: 5 €
TPS:n kausikortilla ilmainen sisäänpääsy