Naiset: TPS eteni Kansallisen Cupin välieriin

Turun Palloseuran taival Kansallisessa Cupissa jatkui tänään lauantaina puolivälieräottelulla FC KTP:tä vastaan. TPS oli edennyt puolivälieriin voittamalla alkulohkovaiheessa kaikki neljä otteluaan. Mustavalkoisten voittokulku jatkui myös tänään LähiTapiola Areenalla, kun Tepsi takoi tulostaululle loppulukemat 3–0. Voiton myötä TPS eteni Kansallisessa Cupissa välieriin neljän parhaan joukkoon.

Lauantain puolivälierän ensimmäinen maali nähtiin vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla, ja osuma olikin erityisen komeaa katseltavaa. Silja Jaatisen kulmapotku tavoitti maalin edestä Viivi Spetsin, joka ohjasi taidokkaasti jalallaan pallon aivan ylänurkkaan. Tepsin toisen osuman iski muutama minuutti myöhemmin Viivi Ollonqvist. Ollonqvist katkaisi KTP-topparin alaspäin lähettämän syötön, kiersi kotkalaisten maalivahdin ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Palloseuran illan kolmannen tuikkasi toisella puoliajalla kulmapotkusta Netta Laasio. Välierävaiheessa TPS kohtaa vieraskentällä voittajan huomenna sunnuntaina pelattavasta puolivälieräottelusta HJK – FC Lahti. Tepsin välieräpaikka Kansallisessa Cupissa tietää myös sitä, että joukkue pääsee Suomen Cupissa suoraan viidennelle kierrokselle.

Päävalmentaja Akusti Salosen kommentit ottelusta:

”Meidän yksi teemamme tänään oli, että olemme valmiita heti ottelun alussa ja pyrimme ottamaan pelin kontrolliin. Onnistuimme siinä hyvin. Ensimmäinen puolituntinen oli meiltä kontrolloitua, hyvää peliä. Ensimmäisen puoliajan lopulla meille tuli pieni pelillinen notkahdus 2–0-tilanteessa, mutta käytyämme tauolla asioita läpi, saimme pelin taas hallintaamme. Toinen puoliaika olikin sitten täysin meidän ja peli pyöri pitkiä aikoja KTP:n kenttäpuoliskolla. Meillä oli siinä paikat tehdä useampikin maali.

Kokonaisuutena peli oli hyvä ja tasainen suoritus meiltä, ja nolla pysyi jälleen omissa. Voiton lisäksi päivän ilonaiheisiin kuului se, että nuori Aleksandra Laine pelasi tänään ensimmäisen virallisen ottelunsa edustusjoukkueessa. ”Ale” tuli isoon paikkaan mukaan pelaten puoli tuntia tällaisessa cupin puolivälieräpelissä. Hän suoriutui oikein mallikkaasti. Valmentajana se kertoo minulle paljon hyvää, että meillä nousee uusia nuoria pelaajia omista junioreista edustusjoukkueeseen ja he pystyvät suoriutumaan hyvällä tasolla aikuisten peleissä.”

Lopputulos:

TPS – FC KTP 3–0 (2–0)

Ottelun maalit:

19 min 1–0 Viivi Spets
23 min 2–0 Viivi Ollonqvist
55 min 3–0 Netta Laasio

TPS:n kokoonpano: