Naiset taistelivat pisteistä tuntiin asti

TPS:n naisten liigajoukkue avasi kotikautensa tänään Kupittaa vitosella Kuopion Pallokissoja vastaan. Palloseura taisteli ottelun alusta asti tiikerin lailla, mutta toisella puoliajalla ote herpaantui pariksi minuutiksi ja Pallokissat ratkaisi ottelun ja vei pisteet mennessään. Tepsille sattui hieman viime lauantain tapaan hetkellinen nukahdus ja Pallokissat iski kahden minuutin sisään kahdesti. Ottelun loppulukemiksi tulivat 0-3.

TPS joutui antamaan jo ennestään kapeasta materiaalistaan neljän tytön verran tasoitusta, kun joukkueen avainpelaajiin kuuluvat Julia Tunturi, Saija Östlund, Emilia Alajääski ja Sini Laaksonen olivat TU17-maajoukkueen matkassa.

– Taisteltiin kokemattomalla joukkueella ihan hyvin, mutta toisella puoliajalla Pallokissat käytti paikkansa. Jatkamme harjoittelua ja olen ihan varma, että tämä joukkue pystyy vielä mukaviin yllätyksiin. On tietysti kotiavauksen kannalta harmi, että monta pelaajaa puuttuu, maajoukkuekomennukset ovat meille tietysti aina kunnia asia, TPS-luotsi Jouni Alen totesi.

TPS:n ensimmäisen puoliajan hahmo oli maalivahti Karoliina Lindstedt, joka koppasi kuopiolaispelaajien edestä parikin loistavaa maalipaikkaa. Vastaavasti toisessa päässä Janniina Haapaniemi olisi paremmalla tuurilla voinut viedä TPS:n johtoon.

Pallokissat ratkaisi ottelun, kun toista puoliaikaa oli pelattu noin vartti. Kaksi peräkkäistä hyökkäystä tuotti saman verran maaleja. Ensin Pallokissojen erikoistilannespesialisti Anni-Maija Kauppila nosti pallon hallitusti yli Lindstedtin ja heti perään asialla oli Paula Auvinen. Lopullisen niitin iski hieman myöhemmin Erika Winter.

TPS haki lopussa vimmatusti kauden avausmaaliaan ja kavennusta. Lähimmäksi pääsi liigadebyyttinsä tehnyt Janni Kurokallio, jonka kurotus palloon jäi vain hieman vajaaksi.

TPS:n joukkue on muuttunut viime vuodesta niin paljon, että iskostuneen pelitavan löytämiseen menee väkisinkin hieman aikaa. Sen sijaan peli-ilmeessä ei ole mitään hävettävää.