Moisander ja Hämäläinen johtivat Huuhkajat voittoon

Suomen A-maajoukkue löi Turussa pelatussa harjoitusmaaottelussa Slovenian maalein 2-0. Huuhkajat sai näin varsin arvokkaan päänahan 2000-luvun kolminkertaiselta arvokisakävijältä. Suomen osumista vastasivat kotiyleisön riemuksi TPS-taustaiset Niklas Moisander ja Kasper Hämäläinen.

Huuhkajat hallitsi avausjaksoa melkoa jopa melko selvästi ja valkopaidat loivat useita hienoja maalintekotilanteita. Erityisesti Schalkessa liian vähälle peliajalle jäänyt Teemu Pukki uhkui näyttöhaluja ja hän laukoi vaarallisesti aina kun paikka vaan tuli. Slovenian ensimmäisen puoliajan vaarallisin hyökkäys kilpistyi Suomen maalin oikeaan tolppaan.

Suomen avausmaaliin tarvittiin kuitenkin TPS-taustaa. Ottelua oli pelattu noin 34 minuuttia, kun Pukki hankki Suomelle vaparin. Roman Eremenko latasi armottomalla voimalla, mutta Slovenian ja Interin maalivahti Samir Handanovič venyi pallon eteen. Pallo ajautui sen jälkeen kuitenkin Suomen hyökkäyspään vasempaan laitaan. Teemu Tainio keskitti pallon heti takaisin boksiin ja paikalla vaaninut Moisander ohjasi pallon suoraan ilmasta hallitusti maalin oikeaan alakulmaan.

Ottelun toisella puoliajalla alkoi vaihtoruletti ja pelin taso ehkä hieman laski. Huuhkajat piti kuitenkin vireen yllä ja joukkue osui 82. peliminuutilla toisen kerran. Aleksander Ring pisti loistavan pystysyötön ja vaihdosta kehiin tullut Joel Pohjanpalo kirmasi läpi, mutta pallo kilahti tolppaan. Paluupaloon ehti ensimmäisenä Kasper Hämäläinen, joka lakaisi pallon tyhjään maaliin.

Kentällä ja joukkueessa nähtiin muutakin TPS-väriä. Norjan Hønefossin avainpelaaja Riku Riski pelasi avauksessa ja ensimmäisen puoliajan. Samaa seuraa edustava entinen TPS-kapteeni Toni Kolehmainen ei päässyt tässä ottelussa kentälle, kuten ei nykyinenkään TPS-kippari Jarkko Hurme. Myös maalivahti Lukas Hradecky seurasi Slovenia-koitoksen penkin puolelta.

– Olen erittäin tyytyväinen. Jokainen pelaaja pelasi erinomaisesti. Pelattiin hyvin niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Pallo liikkui, miehet liikkuivat. Osataan olla vaarallisia myös hyökkäyspäässä ja tasapaino säilyi molemmissa päissä, Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen kiitteli YLE:n haastattelussa.