Mixun Huuhkajaparvelle roppakaupalla lisää itseluottamusta

Mixu Paatelaisen valmentama Suomen A-maajoukkue kaatoi keskiviikkona Latvian maalein 2-0 (0-0). Huuhkajien maaleista vastasivat ottelun toisella jaksolla Kasper Hämäläinen ja Timo Furuholm.

Suomi aloitti Riiassa pelatun ottelun todella pirteästi ja kaappasi pelin hallinnan itselleen alkuminuuteista lähtien. Ensimmäisen kerran Latvian maalia hätyytteli Chievo Veronan Perparim Hetemaj, jonka kaukolaukaus painui kuitenkin yli.

Ottelun 5. minuutin kohdalla pelissä pidettiin pieni juhlahetki, kun Latvian Igor Stepanovs vaihdettiin kentältä pois. Suomi-ottelu oli tälle Latvian kansallissankarille hänen 100. ja samalla viimeinen maaottelu.

Vajaan kympin kohdalla TPS-kärki Mika Ääritalo pääsi puskemaan entisen tepsiläisen Kasper Hämäläisen keskityksestä, mutta pallo painui jonkin verran ohi. Hetkeä myöhemmin Roman Eremenko viritteli 30 metristä, mutta isäntien veskari Andris Vanins venyi huipputorjuntaan.

Avausjakson lopussa Huuhkajat kokeili vielä muutamaan otteeseen Latvian puolustuksen terävyyttä. Ensin Hetemaj niittasi toistamiseen kaukaa, mutta pallo painui taas yli. Hetkeä myöhemmin BK Häckenin Kari Arkivuo tarjoili Ääritalolle paikkaa, mutta tämän ohjaus painui hieman ohi.

Toisen puoliajan alussa tauolla kentälle vaihdettu Inter-duo Mika Ojala ja Timo Furuholm aloittivat aggressivisesti. Ojalan kova keskitys tavoitti maalin edestä Furuholmiin, mutta Vanins torjui. Heti seuraavasta vastahyökkäyksestä Latvia oli onnistua tasoittamaan, mutta kaukolaukaus kilahti Suomen maalin ylärimaan.

59.minuutin kohdalla Suomi onnistui sitten vihdoin maalinteossa. Kentän keisari Roman Eremenko vapautti Kappe Hämäläisen loistavalla syötöllään läpiajoon. Hämäläinen ei tilanteessa hätiköinyt, vaan latasi pallon varmasti maalin takakulmaan.

Heti perään toinen entinen TPS-tähti, Riku Riski, latasi sydämensä kyllyydestä kaukaa ja oli lähellä onnistua, mutta Vanins kuitenkin venyi pallon eteen.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät vaihtoja runsaasti, mutta ote pysyi koko ajan Suomella.

Suomi tappoi pelin lopullisesti 87.minuutin kohdalla. Eremenko tarjoili jälleen hyvän syötön ja Furuholm pyrähti läpiajoon. Ensimmäiseen kutiin maalivahti Vanins sai näppinsä vielä väliin, mutta Furuholm seurasi mainiosti ja siivosi haaskapallon varmasti verkkoon.

Suomen A-maajoukkueen kapteenina toimi ensimmäistä kertaa hollantilaisen AZ Alkmaarin kapteeni Niklas Moisander, joka on TPS-koulukunnan kasvatteja. Vuoden 1985 ikäluokkaa olevaa Moisander on pelannut jo kahdeksan vuotta Hollannissa.